Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Риба с маслинова паста и моцарела

категория 0/5
1.Нарежете рибата на четири парчета, овкусете ги със сол и черен пипер. Внимавайте със солта, защото маслиновата паста е достатъчно солена.
2. Смесете маслините, чушката, филенцата аншоа, листенцата розмарин, зехтина и пасирайте до получаване на паста.
3. Върху всяко парче риба нанесете маслинова паста, а отгоре поставете резени моцарела.
4. Загрейте фурната на 200 градуса. Подредете рибата в тава, покрита с хартия за печене и я изпечете за около 10-15 минути.
5. За дресинга за салатата счукайте в хаванче филенцата аншоа и чесъна, посолете, прибавете настъргана лимонова кора, лимоновия сок, горчицата, зехтина и сос „Уорчестър“. Разбъркайте до хомогенна смес.
6. Залейте салатата с дресинга, гарнирайте я с разполовени чери доматчета. Поднесете рибата топла, гарнирана със салатата.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли