Начин на приготвяне:
1.Нарежете рибата на четири парчета, овкусете ги със сол и черен пипер. Внимавайте със солта, защото маслиновата паста е достатъчно солена.
2. Смесете маслините, чушката, филенцата аншоа, листенцата розмарин, зехтина и пасирайте до получаване на паста.
3. Върху всяко парче риба нанесете маслинова паста, а отгоре поставете резени моцарела.
4. Загрейте фурната на 200 градуса. Подредете рибата в тава, покрита с хартия за печене и я изпечете за около 10-15 минути.
5. За дресинга за салатата счукайте в хаванче филенцата аншоа и чесъна, посолете, прибавете настъргана лимонова кора, лимоновия сок, горчицата, зехтина и сос „Уорчестър“. Разбъркайте до хомогенна смес.
6. Залейте салатата с дресинга, гарнирайте я с разполовени чери доматчета. Поднесете рибата топла, гарнирана със салатата.
2. Смесете маслините, чушката, филенцата аншоа, листенцата розмарин, зехтина и пасирайте до получаване на паста.
3. Върху всяко парче риба нанесете маслинова паста, а отгоре поставете резени моцарела.
4. Загрейте фурната на 200 градуса. Подредете рибата в тава, покрита с хартия за печене и я изпечете за около 10-15 минути.
5. За дресинга за салатата счукайте в хаванче филенцата аншоа и чесъна, посолете, прибавете настъргана лимонова кора, лимоновия сок, горчицата, зехтина и сос „Уорчестър“. Разбъркайте до хомогенна смес.
6. Залейте салатата с дресинга, гарнирайте я с разполовени чери доматчета. Поднесете рибата топла, гарнирана със салатата.
Продукти
- 800 г филе от сьомга
- 8 резена моцарела
- сол и черен пипер
За маслиновата паста:
- 1 ч.ч. черни маслини без костилки
- 0.5 червена люта чушка
- 3 филенца аншоа
- 1 стрък розмарин
- 1 с.л. зехтин
За салатата:
- 1 пакет микс от зелени салати
- чери доматчета
- 2 скилидки чесън
- 1 лимон
- сок
- 2 филенца аншоа
- 2 с.л. люта горчица
- 2 ч.л. сос Уорчестър
- 150 мл зехтин
- сол на вкус