Начин на приготвяне:

1.Нарежете рибата на четири парчета, овкусете ги със сол и черен пипер. Внимавайте със солта, защото маслиновата паста е достатъчно солена.
2. Смесете маслините, чушката, филенцата аншоа, листенцата розмарин, зехтина и пасирайте до получаване на паста.
3. Върху всяко парче риба нанесете маслинова паста, а отгоре поставете резени моцарела.
4. Загрейте фурната на 200 градуса. Подредете рибата в тава, покрита с хартия за печене и я изпечете за около 10-15 минути.
5. За дресинга за салатата счукайте в хаванче филенцата аншоа и чесъна, посолете, прибавете настъргана лимонова кора, лимоновия сок, горчицата, зехтина и сос „Уорчестър“. Разбъркайте до хомогенна смес.
6. Залейте салатата с дресинга, гарнирайте я с разполовени чери доматчета. Поднесете рибата топла, гарнирана със салатата.

Продукти

  • 800 г филе от сьомга
  • 8 резена моцарела
  • сол и черен пипер

За маслиновата паста:

  • 1 ч.ч. черни маслини без костилки
  • 0.5 червена люта чушка
  • 3 филенца аншоа
  • 1 стрък розмарин
  • 1 с.л. зехтин

За салатата:

  • 1 пакет микс от зелени салати
  • чери доматчета
  • 2 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • сок
  • 2 филенца аншоа
  • 2 с.л. люта горчица
  • 2 ч.л. сос Уорчестър
  • 150 мл зехтин
  • сол на вкус

Свързани рецепти