Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете картофите на четвъртинки. Варете ги 15 минути в тенджера с подсолена вода.
2. Измийте почистената пъстърва и я подсушете. Нарежете лимоните на кръгчета и поставете по 3-4 кръгчета във всяка риба. разпределете в рибите и розмарина, и мащерката. Поставете пъстървите в дълбока тавичка и ги поръсете със сол и черен пипер. Добавете прецедените картофи и овкусете и тях със сол и пипер. Полейте с малко зехтин и печете на 200 градуса 15 минути.
3. Накъсайте броколито на розички и ги пуснете в тенджера с вряща подсолена вода за 4-5 минути. Прецедете броколито.
4. За овкусеното масло използвайте меко масло, на стайна температура. Нарежете на ситно копъра и чесъна и ги добавете при маслото. Разбъркайте хубаво. Овкусете със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
5. Сервирайте печена пъстърва с картофи и броколи, върху които сте сложили по бучица от овкусеното масло.
Рецептата е подходяща за малки деца, както и за първото им запознаване с цяла риба.
2. Измийте почистената пъстърва и я подсушете. Нарежете лимоните на кръгчета и поставете по 3-4 кръгчета във всяка риба. разпределете в рибите и розмарина, и мащерката. Поставете пъстървите в дълбока тавичка и ги поръсете със сол и черен пипер. Добавете прецедените картофи и овкусете и тях със сол и пипер. Полейте с малко зехтин и печете на 200 градуса 15 минути.
3. Накъсайте броколито на розички и ги пуснете в тенджера с вряща подсолена вода за 4-5 минути. Прецедете броколито.
4. За овкусеното масло използвайте меко масло, на стайна температура. Нарежете на ситно копъра и чесъна и ги добавете при маслото. Разбъркайте хубаво. Овкусете със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
5. Сервирайте печена пъстърва с картофи и броколи, върху които сте сложили по бучица от овкусеното масло.
Рецептата е подходяща за малки деца, както и за първото им запознаване с цяла риба.
Продукти
- 800 г картофи
- 2 пъстърви
- 2 лимона
- 0.5 връзка мащерка
- 0.5 връзка розмарин
- 1 глава броколи
- сол и черен пипер
- зехтин
За маслото:
- 75 г меко масло
- 0.5 връзка копър
- 1 скилидка чесън
- сол и черен пипер