Риба по веракруски
За да се приготви соса се загрява мазнината в тиган. Слага се на ситно нарязания чесън, а след това и лук. Задушава се хубаво. Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати. Добавя се сол, черен пипер, дафинов лист, стрък мащерка. Сосът трябва да се сгъсти. По към края на приготвянето му се добавят нарязаните на колелца маслини, каперсите и люти чушки, киснали в оцет или от буркан. Според вкуса ви те може да са леко люти или по-силно люти.
Рибата се нарязва на парчета и се запържва за кратко в сгорещена мазнина, като се добавя само сол, черен пипер и малко мащерка.
При сервиране на ястието сосът се ползва като канапе, а отгоре се поставя парче риба.
Рибата се нарязва на парчета и се запържва за кратко в сгорещена мазнина, като се добавя само сол, черен пипер и малко мащерка.
При сервиране на ястието сосът се ползва като канапе, а отгоре се поставя парче риба.
Продукти
- 2 филета бяла риба 4 с.л. олио 50 г чесън 100 г лук 250 г домати 10 г ароматни билки 80 г зелени маслини 1 л рибен бульон сол и черен пипер 100 г чушки сорт „Халапеньо“
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне