Начин на приготвяне:
1. Почистете рибата от средната кост, измийте я добре и я отцедете. Наредете я в съд една върху друга максимум на два реда и посолете.
2. Поръсете с пресните подправки, смлян пипер и настърганата кора от единия лимон.
3. Сгорещете олиото докато започне леко да пуши. Ако го загрявате много дълго има опасност да прегори и загорчи.
4. Залейте рибата с врялото олио. Направете това бавно и е най-добре да сложите съда в тава или в мивката, защото горещото олио пръска в съприкосновение със студената риба.
5. Накрая залейте рибата с лимоновия сок и я приберете в хладилник за 1 нощ.
2. Поръсете с пресните подправки, смлян пипер и настърганата кора от единия лимон.
3. Сгорещете олиото докато започне леко да пуши. Ако го загрявате много дълго има опасност да прегори и загорчи.
4. Залейте рибата с врялото олио. Направете това бавно и е най-добре да сложите съда в тава или в мивката, защото горещото олио пръска в съприкосновение със студената риба.
5. Накрая залейте рибата с лимоновия сок и я приберете в хладилник за 1 нощ.
Продукти
- 500 г дребна риба - сардина
- хамсия
- зелени подправки - мащерка
- риган
- див лук
- сол
- 2 лимона
- настъргана кора и сок
- 1 ч.л. микс зърна пипер
- 1 ч.ч. слънчогледово олио