Начин на приготвяне:
Направете дресинга за рибата от посочените продукти. Намажете грил-тиган със салфетка, намазана с олио и сложете две филета. Печете рибата от двете страни. Когато е почти готова я залейте с 1-2 с.л. от дресинга. Като я извадите в чиния, отново подправете с дресинга.
За картофеното пюре сварете картофите, намачкайте ги с преса, добавете сметана, овкусете със сол и пипер и добавете ситно нарязания лук.
За салатата нарежете доматите, лука. Сложете листата босилек, подправете с лимонов сок, няколко капки балсамов оцет, а накрая поръсете с накълцан магданоз.
Гарнирайте рибата с картофено пюре и доматена салата.
За картофеното пюре сварете картофите, намачкайте ги с преса, добавете сметана, овкусете със сол и пипер и добавете ситно нарязания лук.
За салатата нарежете доматите, лука. Сложете листата босилек, подправете с лимонов сок, няколко капки балсамов оцет, а накрая поръсете с накълцан магданоз.
Гарнирайте рибата с картофено пюре и доматена салата.
Продукти
- 4 филе от риба меч
- по около 150 г
- сол и пипер
- балсамов оцет
- 2 стръка магданоз
За дресинга:
- 5 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 ч.л. риган
- 1 лимон
- сок
- сол и пипер
За картофеното пюре:
- 4 картофа
- 1 връзка зелен лук
- само зелената част или див лук
- 60 г заквасена сметана
- сол и пипер
За салатата:
- 7 чери доматчета или 2 домата
- 0.5 лимон
- сок
- 8 листа босилек
- 1 глава лук