1. За соса настържете фино кората на цитрусите в тенджерка. Настържете фино джинджифила и 1/4 или 1/2 люта чушка. Добавете захарта, оризовия оцет и соевия сос. Изтискайте сока на портокала и лайма. Разбъркайте и варете 5 минути на умерен огън.

2. Филетирайте (разрежете на резени и обелете ципата им) цитрусовите плодове. Добавете ги в соса щом го дръпнете от котлона. Разбъркайте.

3. Поръсете филетата риба със сол и зехтин от двете страни. Поставете ги в добре загрят тиган и пържете по 2 минути от всяка страна.

4. За салатата нарежете краставицата на кубчета. Към нея добавете останалата люта чушка, на рязана на тънки кръгчета. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте.

5. Върху основа от варен ориз поставете филе риба. Поръсете обилно с цитрусов сос и салата.

Продукти

  • 4 х 150 г филе риба махи-махи
  • 1/2 портокал, настъргана кора и плод
  • 1 портокал, сок
  • 1/4 грейпфрут или помело, настъргана кора и плод
  • 1/2 лайм, настъргана кора и плод
  • 1 ч.л. настърган корен джинджифил
  • 1 с.л. кафява захар
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 с.л. оризов оцет
  • 1 червена люта чушка
  • 1 краставица
  • 2 с.л. зехтин
  • варен ориз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички