Рецепта за пилешка супа
Рецепта от: Божана Кацарова
Ако се чудите как се прави пилешка супа, тази рецепта ще ви даде добри насоки. Пилешката супа се приготвя от богат бульон от пилешки шийки и воденички, и патешко бутче с кнедли и много зеленчуци.
1. За пилешката супа със зеленчуци сложете в тенджера под налягане воденичките, шийките, патешкото бутче, зеленчуците и подправките. Затворете тенджерата под налягане и варете минимум 40 минути.
2. Извадете месото и едро нарязаните парчета зеленчуци. Много внимателно отделете месото от всички пилешки шийки и воденички, както и зеленчуците и прецедете сварения бульон.
3. В отделен тиган нарежете на ситно 1 картоф, целина и праз и ги задушете на слаб огън.
4. Пасирайте 100 г пилешко месо с 1 белтък.
5. За приготвянето на бистра пилешка супа е важно да върнете прецедения бульон на котлона и към него добавете пасираното месо с белтък. Ооставете да къкри на слаб огън докато бульона започне да се избистря. След около 20 минути пасираното месо ще улови излишната мазнина. Накрая прецедете бульона през тензух и доовкусете с малко сол и черен пипер.
6. В отделна купа смесете 100 г брашно с 1 яйце и 50 мл бульон, добавете и ситно нарязаните дръжки на 1 връзка магданоз. Смесете докато се получи гъсто и лепкаво тесто.
7. Сипете вода в тенджерка и щом заври оформете малки топчета от тестото с помощта на лъжица и ги варете не повече от 30 секунди във врящата вода.
8. Сервирайте пилешка супа със зеленчуци, като аранжирате в дълбока чиния по малко от всеки компонент - малко накъсано месо, няколко тестени топчета, малко от задушените зеленчуци. С помощта на черпак долейте от бистрия пилешки бульон и гарнирайте с резен лимон.
Продукти
- За пилешкия бульон:
- 500 г пилешки шийки
- 500 г пилешки воденички
- 1 патешко бутче
- 1 стрък праз
- 1 глава лук
- 1 пащърнак
- 1 дафинов лист
- За пилешката супа:
- 1 литър пилешки бульон
- 100 г пилешки гърди без кожа
- 1 белтък
- 50 г масло
- 3 големи картофа
- 2 моркова
- 1 скилидка чесън
- 1 стрък праз
- 1 връзка магданоз
- сол и черен пипер
- 200 г месо от пилешки шийки
- 200 г месо от пилешки воденички
- 1 яйце
- 10 с.л. брашно
- 100 мл вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/