Рецепта за пилешка супа

Ако се чудите как се прави пилешка супа, тази рецепта ще ви даде добри насоки. Пилешката супа се приготвя от богат бульон от пилешки шийки и воденички, и патешко бутче с кнедли и много зеленчуци.

1. За пилешката супа със зеленчуци сложете в тенджера под налягане воденичките, шийките, патешкото бутче, зеленчуците и подправките. Затворете тенджерата под налягане и варете минимум 40 минути.

2. Извадете месото и едро нарязаните парчета зеленчуци. Много внимателно отделете месото от всички пилешки шийки и воденички, както и зеленчуците и прецедете сварения бульон.

3. В отделен тиган нарежете на ситно 1 картоф, целина и праз и ги задушете на слаб огън.

4. Пасирайте 100 г пилешко месо с 1 белтък.

5. За приготвянето на бистра пилешка супа е важно да върнете прецедения бульон на котлона и към него добавете пасираното месо с белтък. Ооставете да къкри на слаб огън докато бульона започне да се избистря. След около 20 минути пасираното месо ще улови излишната мазнина. Накрая прецедете бульона през тензух и доовкусете с малко сол и черен пипер.

6. В отделна купа смесете 100 г брашно с 1 яйце и 50 мл бульон, добавете и ситно нарязаните дръжки на 1 връзка магданоз. Смесете докато се получи гъсто и лепкаво тесто.

7. Сипете вода в тенджерка и щом заври оформете малки топчета от тестото с помощта на лъжица и ги варете не повече от 30 секунди във врящата вода.

8. Сервирайте пилешка супа със зеленчуци, като аранжирате в дълбока чиния по малко от всеки компонент - малко накъсано месо, няколко тестени топчета, малко от задушените зеленчуци. С помощта на черпак долейте от бистрия пилешки бульон и гарнирайте с резен лимон.

рецепта за пилешка супа

как се прави пилешка супа

Продукти

  • За пилешкия бульон:
  • 500 г пилешки шийки
  • 500 г пилешки воденички
  • 1 патешко бутче
  • 1 стрък праз
  • 1 глава лук
  • 1 пащърнак
  • 1 дафинов лист
  • За пилешката супа:
  • 1 литър пилешки бульон
  • 100 г пилешки гърди без кожа
  • 1 белтък
  • 50 г масло
  • 3 големи картофа
  • 2 моркова
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък праз
  • 1 връзка магданоз
  • сол и черен пипер
  • 200 г месо от пилешки шийки
  • 200 г месо от пилешки воденички
  • 1 яйце
  • 10 с.л. брашно
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички