Ретро резени с ванилов крем
Рецепта от: Рейчъл Алън

1. Разточете охладеното тесто с дебелина 4 мм върху набрашнен плот. Правогълника трябва да е с приблизителни размери 18х46 см. Разрежете го на два еднакви квадрата и изрежете неравните им краища. така квадратите ще се получат с размери 20х20 см.
2. Поставете двете платки тесто в плоска тава. Печете в предварително загрята тава на 220 градуса 10-15 минути. След това ги оставете да изстинат.
3. За крема сипете прясното мляко в тенджерка. Добавете шушулката ванилия и оставете да заври. В купа разбийте жълтъците със захарта и царевичното нишесте. Добавете на струйка топлото мляко към жълтъците, като разбърквате енергично. След това пресипете сместа в тенджерката и я върнете на котлона. Бъркайте в продължение на 4-5 минути, докато кремът се сгъсти. Накрая добавете щипка сол и масло, дръпнете от огъня и разбъркайте. Пресипете крема в купа да се охлади.
4. За глазурата сипете пудрата захар в купа и добавете 1-2 ч.л. вода. Разбъркайте до хомогенна и течна смес.
5. Нанесете изстиналия крем върху едната изстинала платка маслено тесто и го разстелете равномерно. Покрийте с втората платка, без да натискате силно. Поръсете с бялата глазура с помощта на лъжица. Поставете сладкиша в хладилник за 1 час.
6. Нарежете охладения сладкиш на еднакви правоъгълни резени. Поднесете с пресни малини.
2. Поставете двете платки тесто в плоска тава. Печете в предварително загрята тава на 220 градуса 10-15 минути. След това ги оставете да изстинат.
3. За крема сипете прясното мляко в тенджерка. Добавете шушулката ванилия и оставете да заври. В купа разбийте жълтъците със захарта и царевичното нишесте. Добавете на струйка топлото мляко към жълтъците, като разбърквате енергично. След това пресипете сместа в тенджерката и я върнете на котлона. Бъркайте в продължение на 4-5 минути, докато кремът се сгъсти. Накрая добавете щипка сол и масло, дръпнете от огъня и разбъркайте. Пресипете крема в купа да се охлади.
4. За глазурата сипете пудрата захар в купа и добавете 1-2 ч.л. вода. Разбъркайте до хомогенна и течна смес.
5. Нанесете изстиналия крем върху едната изстинала платка маслено тесто и го разстелете равномерно. Покрийте с втората платка, без да натискате силно. Поръсете с бялата глазура с помощта на лъжица. Поставете сладкиша в хладилник за 1 час.
6. Нарежете охладения сладкиш на еднакви правоъгълни резени. Поднесете с пресни малини.
Продукти
- 300 г маслено тесто 375 мл прясно мляко 1 шушулка ванилия 75 г захар 3 жълтъка 40 г царевично нишесте щипка сол 25 г маслоЗа глазурата:250 г пудра захар вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Алън
Шоколадова мус торта
Рецепти Рейчъл Алън
Сладолед с кокос и лайм
Рецепти Рейчъл Алън
Мраморен шоколадов кекс
Рецепти Рейчъл Алън
Пай с пуйка и шунка
Рецепти Рейчъл Алън
Банофи блонди
Рецепти Рейчъл Алън
Кейк с шам-фъстък
Рецепти Рейчъл Алън
Треска с пюре от бял боб и чоризо
Рецепти Рейчъл Алън
Ирландски джинджифилов хляб
Рецепти Рейчъл Алън
Студена супа от червено цвекло
Рецепти Рейчъл Алън
Салата с киноа и ядки