Ретро резени с ванилов крем
1. Разточете охладеното тесто с дебелина 4 мм върху набрашнен плот. Правогълника трябва да е с приблизителни размери 18х46 см. Разрежете го на два еднакви квадрата и изрежете неравните им краища. така квадратите ще се получат с размери 20х20 см. 
2. Поставете двете платки тесто в плоска тава. Печете в предварително загрята тава на 220 градуса 10-15 минути. След това ги оставете да изстинат.
3. За крема сипете прясното мляко в тенджерка. Добавете шушулката ванилия и оставете да заври. В купа разбийте жълтъците със захарта и царевичното нишесте. Добавете на струйка топлото мляко към жълтъците, като разбърквате енергично. След това пресипете сместа в тенджерката и я върнете на котлона. Бъркайте в продължение на 4-5 минути, докато кремът се сгъсти. Накрая добавете щипка сол и масло, дръпнете от огъня и разбъркайте. Пресипете крема в купа да се охлади.
4. За глазурата сипете пудрата захар в купа и добавете 1-2 ч.л. вода. Разбъркайте до хомогенна и течна смес.
5. Нанесете изстиналия крем върху едната изстинала платка маслено тесто и го разстелете равномерно. Покрийте с втората платка, без да натискате силно. Поръсете с бялата глазура с помощта на лъжица. Поставете сладкиша в хладилник за 1 час.
6. Нарежете охладения сладкиш на еднакви правоъгълни резени. Поднесете с пресни малини.

Продукти

  • 300 г маслено тесто 375 мл прясно мляко 1 шушулка ванилия 75 г захар 3 жълтъка 40 г царевично нишесте щипка сол 25 г маслоЗа глазурата:250 г пудра захар вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички