Ренданг с телешко и хляб роти

Ренданг с телешко и хляб роти

Начин на приготвяне:

1. За къри пастата отстранете семките на сушените люти чушки и ги накиснете в малко вода за 10 минути. Обелете и нарежете на филийки корените галангал и джинджифил. Лимонената трева нарежете на кръгчета. Лукът нарежете на едро. Нарежете листата кориандър. Сложете всички продукти в кухненски робот, като сипете и малко от водата, в която са киснали чушките. Добавете обелените скилидки чесън. Смелете за 30-40 секунди до получаването на паста.
2. Загрейте тенджера със зехтин и запържете пастата в него. Добавете листата кафир лайм и разрузаните на две по дължина люти чушки, без семките. Разбъркайте. Овкусете със сол и къри. разбъркайте.
3. Нарежете месото на парчета по 3 см. и го добавете в тенджерата. Добавете кокосовата сметана и разбъркайте добре. Добавете и предварително запечените в сух тиган кокосови стърготини. Добавете вода колкото да покрие месото. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и захлупете. Гответе на слаб огън 2-3 часа, докато месото е напълно готово. Проверявайте яхнията на всеки 30 минути.
4. За хляба разбийте яйцето в купичка. Пресейте брашното в голяма купа. Оформете кладенче и добавете яйцето в него. добавете сол и разбъркайте с вилица. Отново оформете кладенче и сипете водата в него. Размесете с пръсти и омесете до слепване на тестото. Извадете тестото върху набрашнен плот и месете 10-15 минути.
5. Оформете тестото на руло и разрежете на 8 еднакви парчета. В тавичка сипете кокосово олио или друга неутрална мазнина. Оформете всяко топче тесто на топка и подредете топчетата в мазнината. Те трябва да са покрити с мазнина. Оставете ги на топло за 1-3 часа.
6. Намажете с малко зехтин или олио мраморна плоча или плота. Вземете една топка тесто и я разтеглете леко с ръце. След това я залепете върху плота и я разтеглете до получаването на тънка кора. Поръсете с малко фино настъргано сушено говеждо месо и тънки кръгчета пресен лук. Сгънете тестото от двете страни, по дължина, а след това навийте на кръгче, като вита баничка.
7. запечете хляба в сух тиган на слаб огън, по 3-4 минути от всяка страна. Докато са топли ги потупайте от двете страни за пухкавост. Разрежете ги на две.
8. Сервирайте ренданг с 2 хлебчета роти на човек. Гарнирайте с пресен кориандър.

Продукти

  • 6 сухи люти чушки
  • 150 г червен лук
  • 5 скилидки чесън
  • 3 см корен галангал
  • 3 см корен джинджифил
  • 1 стъбло лимонена трева
  • 0.5 връзка кориандър
  • 50 мл зехтин
  • 6 листа от кафир лайм
  • 2 червени люти чушки
  • 1 кг горен телешки бут
  • 1 ч.ч. кокосова сметана
  • 1.5 с.л. къри на прах
  • 0.5 ч.ч. вода
  • 0.5 ч.ч. запечени кокосови стърготини
  • 2 с.л. карамелен соев сос
  • сол

За хляба:

  • 1 ч.л. сол
  • 500 г фино бяло брашно
  • 1 яйце от свободно отглеждани кокошки
  • 2 ч.ч. кокосово олио
  • 3 с.л. нарязан пресен лук
  • 3 с.л. настъргано сушено говеждо месо

Свързани рецепти