Редено по ноти

Редено по ноти

Подготовка

1. Нарежете зеленчуците на кръгчета, а месото на парчета с тяхната големина. Посолете месото, поръсете го с пипер и подправки. 2. Наредете продуктите изправени в гювеч, като ги редувате. Полейте с малко олио. Посолете още малко и отгоре нахвърлете нарязан на филийки чесън. 3. Сложете няколко клончета свежи подправки, захлупете гювеча и печете на среден огън около 2 часа, докато зеленчуците и месото придобият приятне загар. Не наливайте друга течност. Зеленчуците пускат достатъчно вода и е добре ястието да не е воднисто, а да остане на мазнинка.

Продукти

  • 800 г шарено свинско месо без кост
  • 1 патладжан
  • 1 тиквичка
  • 3 глави стар лук
  • 2 домата
  • 3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • мащерка
  • риган
  • розмарин или подправки по избор

Свързани рецепти