Ребърца на барбекю

Ребърца на барбекю

Начин на приготвяне:

1. Поръсете ребрата със суха подправка за барбекю, от двете страни. Сложете ги в тенджера и ги залейте с вода. Варете до омекване, около 45 минути. Запазете бульона.
2. За соса обелете и нарежете на ситно лука. Запържете го в тенджера с 2 с.л. зехтин. Добавете нарязаната на ситно люта чушка и чесъна. добавете доматеното пюре и разбъркайте.
3. Добавете кафява захар, чесън на прах, червен пипер, сол и черен пипер. След това добавете трите вида сос и кетчупа. Добавете бульон от варенето на ребрата. Разбъркайте и оставете соса да къкри на слаб огън, до сгъстяване.
4. Загрейте добре скара и подредете върху нея ребрата. С помощта на четка мажете ребрата със барбекю соса. Обръщайте ребрата често и ги мажете, докато соса свърши.
5. За гарнитура нарежете на едри резени няколко картофа. нарежете половин червена чушка на лентички, а половин люта чушка - на ситно. Сипете зеленчуците в голяма тава, постлана с хартия за печене. Поръсете със сол, черен, червен пипер, малко счукан чесън и зехтин. Разбъркайте добре и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

Продукти

  • 3 реда свински ребра
  • подправка за барбекю

За соса:

  • 1 ч.ч. кока-кола
  • 3 с.л. кетчуп
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. сос Табаско с чипотле
  • 2 ч.ч. бульон
  • 0.5 глава лук шалот
  • 0.5 люта чушка
  • 2 с.л. кафява захар
  • червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 5 стръка магданоз

Свързани рецепти