Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Подредете чушките в тава, залейте ги с 1 с.л. зехтин, посолете ги и ги изпечете за около 40 минути. След това ги извадете, сложете ги в купа и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете ги да се задушат. Обелете ги и ги почистете от семките. Нарежете ги на кубчета. 

2. Стрийте чесъна на паста с щипка сол. Наситнете дивия лук, накълцайте магданоза и настържете сиренето.

3. Нарежете бекона на кубчета. Сложете го в студен тиган и включете котлона. Гответе докато част от мазнината на бекона се стопи, а той стене леко хрупкав, но не прекалено. Извадете го и оставете да се охлади.

4. В купа разбъркайте чушките, лука и чесъна, магданоза, изварата, сиренето и бекона.

5. Към мазнината от бекона налейте 1 с.л. зехтин и загрейте. Поръсете червения пипер и кимиона и ги запържете съвсем за кратко. Залейте разядката и сервирайте с хляб.

Продукти

  • 8 зелени чушки
  • 300 г саламурено сирене
  • 200 г пълномаслена извара
  • 200 г пушен бекон
  • 0.5 връзка див лук
  • 1 скилидка чесън
  • 0.25 ч.л. червен пипер
  • 0.25 ч.л. смлян кимион
  • 4 стръка магданоз
  • 2 с.л. зехтин
  • хляб

Свързани рецепти