Разядка от нахут, патладжани и орехи
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Поставете предварително измитите и подсушени цели патладжани и чушки в тавичка и ги полейте с малко зехтин. Печете 30-40 минути.
2. Прехвърлете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио, за да се задушат. Обелете ги.
3. Запечете кимиона в сух тиган и след това го стрийте в хаванче. Смелете в блендер чесъна, патладжана, отцедения нахут, кимиона, лимоновия сок и останалия зехтин.
4. Накълцайте орехите, нарежете магданоза и ментата на ситно, а чушките - на кубчета.
5. Разбъркайте орехите с пюрето, заквасената сметана и чушките. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Сервирайте разядката, поръсена с мента и магданоз върху филийки хляб.
Продукти
- 2 патладжана
- 2 червени чушки
- 100 мл зехтин екстра върджин
- 400 г нахут от консерва
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. кимион на зърна
- 0.5 лимон
- сок
- 50 г печени орехи
- 5 стръка магданоз
- 1 стрък мента
- 2 с.л. заквасена сметана
- сол и черен пипер
- 4 филии ръчен хляб
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки