1. Обелете и нарежете тиквата на кубчета по 2 см.

2. Сварете равиолите със спанак и рикота в голяма тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета.

3. Загрейте зехтина в тиган и запържете кубчетата тиква докато се карамелизират, като ги разбърквате през няколко минути. Овкусете със сол и черен пипер и продължете да готвите докато кубчетата тиква придобият златист цвят, но все още са запазили формата си.

4. Добавете едрия лют червен пипер и половината настърган пармезан. Разбъркайте и добавете сварените равиоли заедно с 1-2 с.л. от водата от варенето. Разбъркайте добре.

5. Поднесете пресните равиоли, поръсени с малко пармезан, рикота и прясно смлян черен пипер.

Продукти

  • 350 г пресни равиоли със спанак и рикота
  • 1/2 тиква Матилда
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 20 г масло
  • 2 с.л. зехтин
  • прясно смлян черен пипер
  • сол
  • 100 г рикота
  • 1 ч.ч. прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички