Равиоли със спанак, рикота и тиква
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Обелете и нарежете тиквата на кубчета по 2 см.
2. Сварете равиолите със спанак и рикота в голяма тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета.
3. Загрейте зехтина в тиган и запържете кубчетата тиква докато се карамелизират, като ги разбърквате през няколко минути. Овкусете със сол и черен пипер и продължете да готвите докато кубчетата тиква придобият златист цвят, но все още са запазили формата си.
4. Добавете едрия лют червен пипер и половината настърган пармезан. Разбъркайте и добавете сварените равиоли заедно с 1-2 с.л. от водата от варенето. Разбъркайте добре.
5. Поднесете пресните равиоли, поръсени с малко пармезан, рикота и прясно смлян черен пипер.
Продукти
- 350 г пресни равиоли със спанак и рикота
- 1/2 тиква Матилда
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 20 г масло
- 2 с.л. зехтин
- прясно смлян черен пипер
- сол
- 100 г рикота
- 1 ч.ч. прясно настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото