1. За тестото сипете брашното върху плота, посолете го и направете кладенче в него. В кладенчето сложете яйцата и малко зехтин. Постепенно омесете гладко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 15 минути.
2. За пълнежа нарежете много на ситно телешкото месо и лука. Може да ги смелите едро с помощта на блендер. В тиган с 2-3 с.л. запържете лука за 3-4 минути. Добавете месото и разбъркайте. Щом промени цвета си, добавете бялото вино и оставете месото да се готви 20 минути, докато омекне. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете сместа да се охлади.
3. За соса нарежете гъбите и ги задушете за 2-3 минути в тиган с бучка масло. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете сметаната и разбъркайте за 20-30 секунди.
4. Разделете тестото на 4 топки. Разточете всяка топка върху набрашнен плот, на дълга широка лента. Поставете по 1 с.л. от пълнежа върху едната лента, на разстояние 5 см. С разбит жълтък намажете краищата на втора лента и я поставете върху тази с пълнежа. Притиснете добре и нарежете на еднакви равиоли. притиснете краищата на всяка равиола с помощта на вилица.
5. Пуснете равиолите в тенджера с вряща подсолена вода и ги варете докато изплуват на повърхността, около 2-3 минути. Извадете равиолите и ги поставете в тигана със соса за няколко секунди.
6. Сервирайте равиоли, поляти със сос и поръсени със ситно нарязан див лук.

Продукти

  • За тестото:500 г фино брашно 5 яйца щипка сол 1 с.л. зехтинЗа пълнежа:200 г телешко месо 200 мл бяло сухо вино 1 глава лук сол и черен пипер зехтинЗа соса:20 г масло 50 г гъби 200 мл течна сметана сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички