Начин на приготвяне:

1. За тестото за пастата разбийте яйцата и жълтъците в купа. Сипете брашното и гриса /семолина/ в кухненски робот. Добавете разбитите яйца на струйка, като разбърквате, докато се образува топка. Ако сместа е прекалено суха, добавете няколко капки вода. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете добре.
увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник.
2. Накъсайте тестото на топки. Разточете леко всяка топка и започнете да я изтънявате, като я пускате в машина за паста - започнете от най-широкото разстояние към най-тясното. Преди всяко пускане през машината поръсвайте корите с брашно. Корите трябва да са с приблизителна дължина 60 см и ширина 20 см.
3. За пълнежа почистете с четка гъбите и ги накъсайте. Обелете и нарежете лука на ситно. Разтопете маслото в тиган и задушете лука заедно с индийското орехче, до омекване.
4. Добавете накъсаните гъби и малко масло. Овкусете с черен пипер и разбъркайте внимателно. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на много ситно, добавете ги. Изрежете зърната на царевицата, отделете малко от тях, а останалите добавете при гъбите и лука, кога те са покафенели. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори царевицата. Овкусете със сол. Щом дръпнете от огъня, добавете сметаната и разбъркайте.
5. Върху всяка кора, в долната и част, сипете по 1 с.л. от пълнежа, през разстояние от 2 см. намажете краищата на кората с предварително разбито яйце. Прегънете кората така, че да захлупи пълнежа. Притиснете добре и изрежете квадратни или кръгли равиоли. С пръсти хубаво притиснете краищата на всяка отделна равиола, за да излезе въздухът.
6. Сварете равиолите в тенджера с вряща подсолена вода, докато изплуват на повърхността, около 3-4 минути. Прецедете равиолите и пуснете бучка масло при тях.
7. В купа накъсайте отделените гъби, добавете нарязания сибирски лук и овкусете със сол, 1 с.л. лимонов сок и 3 с.л. зехтин. Разбъркайте.
8. Сервирайте равиоли, поръсени със суровите гъби с лук и зърна царевица. Овкусете със сол.

Продукти

За тестото:

  • 250 г фино брашно
  • 250 г пшеничен грис
  • 3 яйца от свободни кокошки
  • 6 жълтъка от свободно отглеждани кокошки

За пълнежа:

  • 75 г масло
  • 1 глава лук
  • щипка индийско орехче
  • смлян черен пипер
  • 250 г гъби пачи крак
  • 25 г масло
  • 1 кочан царевица
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 1 яйце
  • бучка масло
  • сол

За салатата:

  • 0.5 връзка сибирски лук
  • 4 гъби пачи крак
  • 0.5 лимон
  • сок
  • щипка морска сол
  • зехтин

Свързани рецепти