Начин на приготвяне:

1. Постелете парче фолио върху дървена дъска. Нарежете на ситно листенцата розмарин и мащерка и ги смесете със сол и черен пипер върху фолиото. Оваляйте хубаво цялото парче месо в подправките и го увийте във фолиото. Поставете го в хладилник за 1-2 часа.
2. Нарежете лука на едри парчета, а морковът нарежете на едро ренде. Сипете 1 с.л. зехтин в загрят тиган и запържете лука и моркова за кратко. Добавете захарта и я оставете леко да се разтопи. настържете кората на 1 лайм и изтискайте сока му. Добавете ананаса, нарязан на парченца и портокаловия сок и оставете соса да къкри на слаб огън.
3. Загрейте грил-тиган и сипете 1 с.л. зехтин в него. Изпечете месото, което сте извадили предварително от хладилника, за да е със стайна температура, цяло, от всички страни. Печете на умерена температура, по 4-5 минути от всяка страна. Месото трябва да остане розово по средата. По желание, може да допечете месото за 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
4. Сервирайте рамстека, нарязан на филийки, гарниран със сладко-киселия сос.

Продукти

  • 600 г телешки шол
  • 2 моркова
  • 1 резен ананас
  • 3 лайма
  • 1 глава червен лук
  • 200 мл портокалов сок
  • 1 с.л. кафява захар
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 5 стръка мащерка
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти