Раирано руло

Раирано руло

Начин на приготвяне:

1. Чукнете яйцата в купа и добавете захарта и ваниловата захар. Разбийте с помощта на миксер до пухкавост.
2. Добавете пресятото брашно и бакпулвера и разбъркайте сместа с помощта на шпатула. Разделете сместа в две купи. Към едната добавете няколко капки розова боя за и разбъркайте. Пресипете всяка смес в торба за шприц за еднократна употреба, като поставите торбата в кана и я напълните.
3. Напръскайте дъното на голяма плоска тава с олио и постелете хартия за печене. Започнете да шприцовате двете смеси от единия ъгъл на тавата, като ги редувате. Шприцовайте тънки лентички под диагонал. Печете основата в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 8 минути.
4. В купа смесете сиренето „Филаделфия“ и сметаната. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и ванилената захар. Разбъркайте добре. Отделете 6-7 цели ягоди, а останалите почистете и нарежете на ситно. Добавете ги при пълнежа и разбъркайте.
5. Обърнете изстиналия блат върху парче хартия за печене. Отлепете хартията,в ърху коята се е пекъл. Изрежете неравните краища. Нанесете пълнежа по цялата му повърхност и навийте на руло, откъм по-късата страна, като си помагате с хартията.
6. Нарежете рулото на филийки и ги подредете в кръг в чиния. По средата поставете целите ягоди. Поръсете с малко пудра захар и течен мед.

Продукти

  • 4 яйца
  • 1.5 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. ванилова захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 200 г брашно
  • 1.5 ч.л. бакпулвер
  • 3 капки розова боя за хранителни цели
  • 100 г сирене "Филаделфия"
  • 100 г заквасена сметана
  • 150 г ягоди

Свързани рецепти