Начин на приготвяне:
1. Нарежете на едри парчета наденицата и телешкото месо, а ребрата разделете на две. Сложете ги в тенджера със загрят зехтин и ги запържете докато месото потъмнее. Овкусете със сол и черен пипер.
2. Нарежете на едро лука и го добавете към месото. Залейте с червено вино и оставете да поври докато то се изпари.
3. Добавете концентрираното доматено пюре, разтоврено в чаша вода. Разбъркайте. Следват консервите домати. Накъсайте и босилека. Захлупете и оставете ястието да ври на слаб огън в продължение на два часа.
4. Сварете пастата /фусили или миричи/ във вряща подсолена вода.
5. Когато месото е напълно сварено /разпада се и се отделя от кокалите/, извадете месото в чиния. В доматения сос изсипете сварената паста и разбъркайте.
6. Сервирайте първо пастата, естествено поръсена с пармезан, /както са яли бедните италианци/, а след това месото.
2. Нарежете на едро лука и го добавете към месото. Залейте с червено вино и оставете да поври докато то се изпари.
3. Добавете концентрираното доматено пюре, разтоврено в чаша вода. Разбъркайте. Следват консервите домати. Накъсайте и босилека. Захлупете и оставете ястието да ври на слаб огън в продължение на два часа.
4. Сварете пастата /фусили или миричи/ във вряща подсолена вода.
5. Когато месото е напълно сварено /разпада се и се отделя от кокалите/, извадете месото в чиния. В доматения сос изсипете сварената паста и разбъркайте.
6. Сервирайте първо пастата, естествено поръсена с пармезан, /както са яли бедните италианци/, а след това месото.
Продукти
- 200 г сурова свинска наденица
- 500 г свински ребра
- 500 г телешко месо със сланина
- 1 глава лук
- 100 мл червено вино
- 2 с.л. концентрирано доматено пюре
- 3 консерви нарязани домати
- 1 връзка босилек
- сол и черен пипер
- паста
- 200 ml water
- 200 g suiker
- 750 ml cranberrysap
- 200 ml limoensap
- 250 ml Cointreau
- 6 frambozen