Рагу по неаполитански

Рагу по неаполитански

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на едри парчета наденицата и телешкото месо, а ребрата разделете на две. Сложете ги в тенджера със загрят зехтин и ги запържете докато месото потъмнее. Овкусете със сол и черен пипер.
2. Нарежете на едро лука и го добавете към месото. Залейте с червено вино и оставете да поври докато то се изпари.
3. Добавете концентрираното доматено пюре, разтоврено в чаша вода. Разбъркайте. Следват консервите домати. Накъсайте и босилека. Захлупете и оставете ястието да ври на слаб огън в продължение на два часа.
4. Сварете пастата /фусили или миричи/ във вряща подсолена вода.
5. Когато месото е напълно сварено /разпада се и се отделя от кокалите/, извадете месото в чиния. В доматения сос изсипете сварената паста и разбъркайте.
6. Сервирайте първо пастата, естествено поръсена с пармезан, /както са яли бедните италианци/, а след това месото.

Продукти

  • 200 г сурова свинска наденица
  • 500 г свински ребра
  • 500 г телешко месо със сланина
  • 1 глава лук
  • 100 мл червено вино
  • 2 с.л. концентрирано доматено пюре
  • 3 консерви нарязани домати
  • 1 връзка босилек
  • сол и черен пипер
  • паста
  • 200 ml water
  • 200 g suiker
  • 750 ml cranberrysap
  • 200 ml limoensap
  • 250 ml Cointreau
  • 6 frambozen

Свързани рецепти