Рагу от дивеч

Рагу от дивеч

Начин на приготвяне:

1. За соса за пастата заешкото и еленското месо трябва да са нарязани на кубчета от по 1 см. Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете го в дълбок тиган с 3-4 с.л. зехтин.
2. Обелете и нарежете на дребни кубчета морковите и брюквата /може да я замените с алабаш/. Добавете ги при лука и задушавайте десетина минути.
3. Добавете двата вида месо, запържете за кратко. Излейте бялото вино. Щом то се поизпари, добавете нарязания на ситно розмарин и целите дафинови листа и стръкове мащерка, разбъркайте. Овкусете съ сол и черен пипер и разбъркайте.
4. Поръсете брашното и разбъркайте, за да не се получат бучки. Добавете бульона, разбъркайте и захлупете съда. Гответе на слаб огън в продължение на 1 час и 50 минути.
5. Сварете пастата - папарделе, талятели или ригатони, според указанията на пакета. Прецедете я.
6. Щом дръпнете соса от котлона, извадете дафиновите листа и стръковете мащерка. Добавете около 30 г масло и разбъркайте. Добавете и фино настърганите пармезан и портокалова кора, разбъркайте. накрая поръсете със ситно нарясан магданоз.
7. В дълбока тенджера или купа сложете прецедената паста и добавете една част от соса с дивечово месо. Разбъркайте много добре. Сервирайте в дълбоки чинии.

Продукти

  • 1 заек
  • 300 г филе от еленско месо
  • зехтин
  • 1 глава червен лук
  • 0.5 глава брюква
  • 1 стрък розмарин
  • 1 връзка мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 1 с.л. брашно
  • 0.5 бутилка бяло вино
  • сол и черен пипер
  • 500 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 500 г папарделе
  • бучка масло
  • 75 г пармезан
  • 1 портокал
  • настъргана кора
  • 1 връзка магданоз

Свързани рецепти