Пюре с китайско зеле
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сварете ги в тенджера с вода.
2. Нарежете лука на едро, а гъбите на четвъртинки. В тиган с олио задушете лука, а след това и гъбите. Добавете каймата и самбала. Разбъркайте.
3. Измийте и нарежете китайското зеле на ивици, като отделите бялата част от листата. Първо задушете бялата част на зелето в тиган с мазнина за около 3 минути, а след това добавете листата съвсем за кратко.
4. Пасирайте картофите и добавете млякото. Към картофеното пюре добавете задушеното китайско зеле и разбъркайте. Накрая добавете сместа с кайма и отново разбъркайте.
5. Изпечете в тиган фъстъците със съвсем малко сол докато променят цвета си.
6. Сервирайте пюрето, поръсено със запечени ядки.
2. Нарежете лука на едро, а гъбите на четвъртинки. В тиган с олио задушете лука, а след това и гъбите. Добавете каймата и самбала. Разбъркайте.
3. Измийте и нарежете китайското зеле на ивици, като отделите бялата част от листата. Първо задушете бялата част на зелето в тиган с мазнина за около 3 минути, а след това добавете листата съвсем за кратко.
4. Пасирайте картофите и добавете млякото. Към картофеното пюре добавете задушеното китайско зеле и разбъркайте. Накрая добавете сместа с кайма и отново разбъркайте.
5. Изпечете в тиган фъстъците със съвсем малко сол докато променят цвета си.
6. Сервирайте пюрето, поръсено със запечени ядки.
Продукти
- 800 г сухи картофи 1 глава лук олио 300 г говежда кайма 1 ч.л. самбал 1 китайско зеле 100 мл прясно мляко 100 г сурови белени фъстъци сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол