Начин на приготвяне:

1. В купичка смесете уискито /или вода/ със захарта и солта. Разбъркайте.
2. Намажете цяло парче филе сьомга с кожа със сместа, с помощта на четка.
3. Поставете голямо парче алуминиево фолио в уок така, че да покрива дъното и стените му и да стърчи достатъчно извън него. Сипете чаените листа и поставете метална решетка на дъното на уока. Поставете парчето риба върху решетката, с кожата надолу. Сложете капак на уока и завийте фолиото по краищата така, че да съда да е запечатан отвсякъде.
4. Гответе рибата на средна температура 5 минути, след това намалете огъня и оставете рибата още 10 минути. Дръпнете уока от огъня и оставете рибата да стои още 15 минути.
5. Сервирайте рибата с домашен хляб*.

*За домашния хляб сипете в купа топлата вода и сухата мая. Оставете сместа да постои 5-10 минути.
Добавете намачканите, белени, сварени картофи, олиото, брашното и солта. Разбъркайте докато се образува топка тесто.
Извадете тестото и го омесете върху набрашнен плот. Тестото трябва да е влажно и лепкаво. Поставете го в купа, покрийте го с кърпа и го оставете на топло да втасва 3-4 часа.
Разделете тестото на две части. разстелете едната  част с ръце, върху парче хартия за печене. Поръсете хляба с листенца розмарин, направете дупки в тестото, с пръсти и поръсете сол и зехтин.
Печете хляба върху плоча за пица, ако имате такава или в плоска тава в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Продукти

  • 2 с.л. уиски
  • 2 с.л. светлокафява захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 цяло парче филе сьомга
  • 3 с.л. чаени листа
  • 1 ч.л. захар

За хляба:

  • 1.5 ч.ч. топла вода
  • 1.5 с.л. суха мая
  • 1 ч.ч. смачкани варени картофи
  • 1 ч.ч. олио
  • 4 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 стръка пресен розмарин
  • едра сол
  • зехтин

Свързани рецепти