Начин на приготвяне:
1. Разрежете по дължина всяко парче пилешко филе така, че да получите 4 тънки парчета месо. Поставете парчетата месо в дълбок съд.
2. В купа смесете сладкия червен пипер и едрия лют пипер. Добавете зехтина и разбъркайте хубаво. Нанесете с помощта на лъжица маринатата върху месото. Хубаво оваляйте месото в маринатата.
3. Поставете месото върху добре загрята скара. Печете от всяка страна по 2-3 минути. Ако месото е залепнало, когато се опитате да го обърнете, оставете го още 30-40 секунди.
4. За лимоновата майонеза използвайте качествена купешка майонеза с яйца или си направете домашна майонеза. В купичка смесете майонезата и лимоновия сок и разбъркайте.
5. Разрежете питките на две и намажете долната им страна с майонеза. Върху нея поставете шепа бейби рукола. Поставете две парчета пилешко филе в питка и я затворете.
2. В купа смесете сладкия червен пипер и едрия лют пипер. Добавете зехтина и разбъркайте хубаво. Нанесете с помощта на лъжица маринатата върху месото. Хубаво оваляйте месото в маринатата.
3. Поставете месото върху добре загрята скара. Печете от всяка страна по 2-3 минути. Ако месото е залепнало, когато се опитате да го обърнете, оставете го още 30-40 секунди.
4. За лимоновата майонеза използвайте качествена купешка майонеза с яйца или си направете домашна майонеза. В купичка смесете майонезата и лимоновия сок и разбъркайте.
5. Разрежете питките на две и намажете долната им страна с майонеза. Върху нея поставете шепа бейби рукола. Поставете две парчета пилешко филе в питка и я затворете.
Продукти
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 400 г пилешки гърди
- 2 питки
- бейби рукола
- 3 с.л. майонеза
- 1 с.л. лимонов сок