Пушен боб

Пушен боб

Начин на приготвяне:

1. Залейте сушените люти чушки с 2 ч.ч. вряла вода и ги оставете за 10 минути.
2. В тиган сипете семената кимион и зърната кориандър и ги запечете за 1 минута, докато започнат да пукат. Пресипете ги в хаванче и ги счукайте.
3. Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в тенджера със зехтин заедно със счуканите семена за 5-8 минути.
4. Нарежете на ситно зелена люта чушка, както и омекналите сухи чушки, като запазите водата от тях. Добавете ги в тенджерата и разбъркайте. Добавете прецедения боб или от консерва, или предварително сварен /2 ч.ч. суров боб се накисват за една нощ, след това се варят 45 минути, до готовност/. Изсипете доматите то консерва и овкусете с риган, сол, черен пипер и захар. Добавете и водата от сухите чушки.
5. Захлупете тенджерата, намалете огъня и оставете боба да покъкри в продължение на 45 минути.
Поднесете пушения боб като гарнитура към дърпано свинско печено.

 
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

 

  • 4 сушени люти чушки
  • 3 с.л. семена кимион
  • 1 с.л. кориандър на зърна
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 0.25 ч.ч. зехтин
  • 1 зелена люта чушка
  • 4 ч.ч. сварен червен боб
  • 3 консерви нарязани домати
  • 1 с.л. пресен риган
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. захар

Свързани рецепти