Пурички с шоколад и рикота
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В кухненски робот сложете лешниците, нарязания шоколад и захарта. Смелете до образуването на трохи.
2. Добавете рикотата и смелете отново.В движение добавете ликьора и разбърквайте докато не се получи гладка паста. Пресипете сместа в пош за еднократна употреба.
3. Намажете с разтопено масло две кори и ги поставете една върху друга. Разрежете ги на четири еднакви парчета.
4. Шприцовайте руло в долната част на всеки правоъгълник, откъм дългата страна. Прегънете краищата от двете страни на пълнежа навътре и навийте на руло. Намажете пуричките с разтопено масло и ги поставете в хладилник за кратко.
5. Подредете пуричките в тава, постлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути,д окато станат златистокафяви.
6. Оставете пуричките да изстинат за кратко. След това ги прехвърлете в чиния за поднасяне и ги поръсете с пудра захар и какао по желание.
Продукти
- 1 ч.ч. печени бланширани лешници
- 120 г натурален шоколад
- 2 с.л. настъргана портокалова кора
- 2 с.л. захар
- 180 г рикота
- 40 мл ликьор "Франджелико"
- 60 г разтопено масло
- 4 листа точени кори
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене