1. В кухненски робот сложете лешниците, нарязания шоколад и захарта. Смелете до образуването на трохи.

2. Добавете рикотата и смелете отново.В движение добавете ликьора и разбърквайте докато не се получи гладка паста. Пресипете сместа в пош за еднократна употреба.

3. Намажете с разтопено масло две кори и ги поставете една върху друга. Разрежете ги на четири еднакви парчета.

4. Шприцовайте руло в долната част на всеки правоъгълник, откъм дългата страна. Прегънете краищата от двете страни на пълнежа навътре и навийте на руло. Намажете пуричките с разтопено масло и ги поставете в хладилник за кратко.

5. Подредете пуричките в тава, постлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути,д окато станат златистокафяви.

6. Оставете пуричките да изстинат за кратко. След това ги прехвърлете в чиния за поднасяне и ги поръсете с пудра захар и какао по желание.

Продукти

  • 1 ч.ч. печени бланширани лешници
  • 120 г натурален шоколад
  • 2 с.л. настъргана портокалова кора
  • 2 с.л. захар
  • 180 г рикота
  • 40 мл ликьор "Франджелико"
  • 60 г разтопено масло
  • 4 листа точени кори
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички