Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пюре от цикория със сос

категория 0/5
1. Обелете и нарежете картофите на парчета. Варете ги 10 минути във вряща подсолена вода. Изцедете ги, като запазите малко от водата, в която са вряли. Върнете тенджерата на слаб огън. Добавете прясното мляко, маслото и овкусете със сол, черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Добавете предварително измитата и нарязана салатна цикория /витлуф/. Намачкайте зеленчуците и разбъркайте.
2. В купа смесете каймата /телешка или смес/ с галета, яйце, сол, черен пипер, къри. Ако каймата е по-постна, добавете малко мазнина, за да не станат сухи кюфтета. Нарежете на ситно едната глава лук и едната скилидка чесън и ги добавете и тях. Може и да не ги добавяте. Разбъркайте хубаво каймата и оформете 4 топки от нея.
3. Покрийте дъното на тенджера с олио. Щом се загрее мазнината, сложете кюфтетата в тенджерата и ги изпържете от всички страни. Щом кюфтета са изпържени от всички страни, добавете нарязаните лук и чесън, доматеното пюре, соевия сос, горчицата и намалете огъня. Излейте бирата и добавете малко вода, колкото да се покрият кюфтета. Поставете капак на тенджерата и оставете соса да поври. Щом течността се редуцира наполовина, ястието е готово.
4. Сервирайте пюре от цикория и картофи като канапе, а върху него поставете кюфте, залято с малко сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Еверт те Пас