1. Нарежете месото на тънки шницели. Поръсете ги със сол и черен пипер от двете страни. Сипете брашно в чиния и овалйте шницелите в него, от двете страни.
2. Загрейте тиган и сипете 2 с.л. зехтин в него. Поставете пуешките шницели иги пържете на умерен огън, по 4-5 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния.
3. В същия тиган сипете още 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на ситно лук. Добавете скаридите и малко бяло вино. Нарежете скилидката чесън на тънки филийки, добавете ги заедно с останалото бяло вино. Гответе 5 минути.
4. Добавете доматен сок или пасирани домати. Овкусете с щипка захар и щипка сол. Накъсайте няколко листа босилек направо в тигана и върнете пуешкото в тигана. Гответе 5 минути.
5. Подредете по 2 филии хляб на дъното на чиния и върху тях сипете от соса със скариди и парче пуешко месо. Поръсете с листа босилек.

Продукти

  • 400 г пуешки гърди 150 г белени скариди 1 глава лук 200 мл доматен сок 0.5 лимон сок 2 скилидки чесън 100 мл бяло вино 2 филии бял хляб зехтин сол и черен пипер 0.5 връзка босилек 4 филии бял хляб

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички