Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пуешки рулца с круши

категория 0/5
1. Вземете хубаво парче обезкостени пуешки гърди. Разрежете го по хоризонтал така, че да получите по-тънки парчета. Направете резки с нож във всяко парче. Поръсете със сол и черен пипер.
2. Върху всяко парче месо поставяйте по 3-4 пресни листа спанак, а върху тях по малко прясно или саламурено сирене. Увийте парчетата месо на руло и ги захванете с клечка.
3. Запечете рулцата в грил-тиган с малко мазнина. Печете рулцата от всички страни докато придобият златистокафяв цвят.
4. Направете качамак, като изсипете царевично брашно в тенджера с вряща подсолена вода. Бъркайте енергично в продължение на 2-3 минути. Изсипете качамака в кръгъл съд и го притиснете. Оставете го да изстине. След това изрежете неравните му краища и го разрежете на 4 парчета. Запечете и тях за кратко в грил-тигана, от двете страни.
5. Измийте крушата и я нарежете на резени. Разтопете бучка масло в тиган и поставете парчетата круша. Запържете за няколко минути и добавете бялото вино. Щом то се редуцира леко, добавете захарта. Оставете соса да се сгъсти още.
6. Сервирайте качамак за основа, върху него поставете рулцата. Върху всяко рулце поставете по парче круша и полейте със сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович