Пуешки рулца с круши
Рецепта от: Ненад Великович
1. Вземете хубаво парче обезкостени пуешки гърди. Разрежете го по хоризонтал така, че да получите по-тънки парчета. Направете резки с нож във всяко парче. Поръсете със сол и черен пипер.
2. Върху всяко парче месо поставяйте по 3-4 пресни листа спанак, а върху тях по малко прясно или саламурено сирене. Увийте парчетата месо на руло и ги захванете с клечка.
3. Запечете рулцата в грил-тиган с малко мазнина. Печете рулцата от всички страни докато придобият златистокафяв цвят.
4. Направете качамак, като изсипете царевично брашно в тенджера с вряща подсолена вода. Бъркайте енергично в продължение на 2-3 минути. Изсипете качамака в кръгъл съд и го притиснете. Оставете го да изстине. След това изрежете неравните му краища и го разрежете на 4 парчета. Запечете и тях за кратко в грил-тигана, от двете страни.
5. Измийте крушата и я нарежете на резени. Разтопете бучка масло в тиган и поставете парчетата круша. Запържете за няколко минути и добавете бялото вино. Щом то се редуцира леко, добавете захарта. Оставете соса да се сгъсти още.
6. Сервирайте качамак за основа, върху него поставете рулцата. Върху всяко рулце поставете по парче круша и полейте със сос.
2. Върху всяко парче месо поставяйте по 3-4 пресни листа спанак, а върху тях по малко прясно или саламурено сирене. Увийте парчетата месо на руло и ги захванете с клечка.
3. Запечете рулцата в грил-тиган с малко мазнина. Печете рулцата от всички страни докато придобият златистокафяв цвят.
4. Направете качамак, като изсипете царевично брашно в тенджера с вряща подсолена вода. Бъркайте енергично в продължение на 2-3 минути. Изсипете качамака в кръгъл съд и го притиснете. Оставете го да изстине. След това изрежете неравните му краища и го разрежете на 4 парчета. Запечете и тях за кратко в грил-тигана, от двете страни.
5. Измийте крушата и я нарежете на резени. Разтопете бучка масло в тиган и поставете парчетата круша. Запържете за няколко минути и добавете бялото вино. Щом то се редуцира леко, добавете захарта. Оставете соса да се сгъсти още.
6. Сервирайте качамак за основа, върху него поставете рулцата. Върху всяко рулце поставете по парче круша и полейте със сос.
Продукти
- 400 г пуешки гърди 0.5 кг спанак 200 г прясно сирене сол и черен пипер олио 1 круша 25 г масло 200 мл бяло вино 1 с.л. захар 1 ч.ч. царевично брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Шоколадов мус
Рецепти Ненад Великович
Пържола по каубойски
Рецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Шишчета от пилешки дробчета, бекон и зеленчуци
Рецепти Ненад Великович
Салата урнебес
Рецепти Ненад Великович
Енчилада с домашно пушено сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Оризов чипс със салца