Пуешки котлети със сос от червени боровинки
1. В тавичка сипете прясно смлените хлебни трохи, сушена салвия, сол и черен пипер. Разбъркайте.
2. С помощта на четка намажете от двете страни котлетите /или пеушки гърди, предварително начукани и изтънени/. Оваляйте добре месото в сместа с хлебни рохи.
3. Загрейте на умерен огън тиган  сипете в него 1-2 с.л. олио. Пържете котлетите два по два, по 2-3 минути от всяка страна.
4. За соса сипете в тенджерка соса от червени боровинки /ако не намерите готов, направете като смесите в тенджерка 200 г захар, 250 мл вода и 4 ч.ч. червени боровинки и варите до сгъстяване/, малко вода и парче портокалова кора. Овкусете със сол и черен пипер и бъркайте енергично до еднородност на соса. Пресипете соса в купичка.
5. Поднесете пуешки котлети със сос от червени боровинки.

Продукти

  • 0.5 ч.ч. хлебни трохи 1 ч.л. сушена салвия сол и черен пипер 2 ч.л. олио 4 пуешки котлетаЗа соса:0.5 ч.ч. сос от червени боровинки 2 ч.л. вода 1 резен портокалова кора сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички