Пуешки инволтини с талятели
Рецепта от: Роберта Пание
1. Сварете талятелите в тенджера с подсолена вода, според указанията на пакета.
2. Нарежете на ситно лука и го запържете в тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете половината спанак, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Поставете пуешките филета между два листа прозрачно фолио и ги начукайте, за да се изтъни месото. Върху всяко филе поставете от задушения спанак, като го изтискате добре. Върху спанака начупете горгонзола и поръсете кедрови ядки. Завийте всяко филе на руло и го увийте в 2 слайса шунка. Подредете инволтините в дълбока тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.
4. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки кръгчета. Запържете чесъна и чушката, на слаб огън, в същия тиган, като добавите зехтин. Добавете спанака, овкусете със сол и черен пипер и задушете за кратко.
5. Нарежете броколините на парчета и ги добавете да врат при талятелите. Прецедете ги и ги добавете при спанака. Разбъркайте.
6. Нарежете инволтините на филийки. Сервирайте талятели с броколи и спанак, а върху тях подредете филийки пълнено пуешко филе.
2. Нарежете на ситно лука и го запържете в тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете половината спанак, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Поставете пуешките филета между два листа прозрачно фолио и ги начукайте, за да се изтъни месото. Върху всяко филе поставете от задушения спанак, като го изтискате добре. Върху спанака начупете горгонзола и поръсете кедрови ядки. Завийте всяко филе на руло и го увийте в 2 слайса шунка. Подредете инволтините в дълбока тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.
4. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки кръгчета. Запържете чесъна и чушката, на слаб огън, в същия тиган, като добавите зехтин. Добавете спанака, овкусете със сол и черен пипер и задушете за кратко.
5. Нарежете броколините на парчета и ги добавете да врат при талятелите. Прецедете ги и ги добавете при спанака. Разбъркайте.
6. Нарежете инволтините на филийки. Сервирайте талятели с броколи и спанак, а върху тях подредете филийки пълнено пуешко филе.
Продукти
- 1 глава лук 500 г спанак 50 г горгонзола 4 парчета пуешко филе 100 г кедрови ядки 8 слайса пармска шунка 350 г талятели 200 г младо броколи 1 червена люта чушка 125 мл сухо бяло вино сол и черен пипер зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Роберта Пание
Спагети с рикота кюфтенца в доматен сос
Рецепти Роберта Пание
Италиански кюфтета с киноа
Рецепти Роберта Пание
Телешки стек с карамелизиран лук
Рецепти Роберта Пание
Ньоки ала Сорентина
Рецепти Роберта Пание
Спагети с кюфтенца и доматен сос
Рецепти Роберта Пание
Вегетарианска лазаня болонезе
Рецепти Роберта Пание
Хрупкаво пилешко филе със салата от червено цвекло
Рецепти Роберта Пание
Супа от тиквички с брускети
Рецепти Роберта Пание
Тостада със сьомга
Рецепти Роберта Пание
Фусили с гъбен сос с горгонзола