Начин на приготвяне:

1. Сварете талятелите в тенджера с подсолена вода, според указанията на пакета.
2. Нарежете на ситно лука и го запържете в тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете половината спанак, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. Поставете пуешките филета между два листа прозрачно фолио и ги начукайте, за да се изтъни месото. Върху всяко филе поставете от задушения спанак, като го изтискате добре. Върху спанака начупете горгонзола и поръсете кедрови ядки. Завийте всяко филе на руло и го увийте в 2 слайса шунка. Подредете инволтините в дълбока тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.
4. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки кръгчета. Запържете чесъна и чушката, на слаб огън, в същия тиган, като добавите зехтин. Добавете спанака, овкусете със сол и черен пипер и задушете за кратко.
5. Нарежете броколините на парчета и ги добавете да врат при талятелите. Прецедете ги и ги добавете при спанака. Разбъркайте.
6. Нарежете инволтините на филийки. Сервирайте талятели с броколи и спанак, а върху тях подредете филийки пълнено пуешко филе.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 500 г спанак
  • 50 г горгонзола
  • 4 парчета пуешко филе
  • 100 г кедрови ядки
  • 8 слайса пармска шунка
  • 350 г талятели
  • 200 г младо броколи
  • 1 червена люта чушка
  • 125 мл сухо бяло вино
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Свързани рецепти