Пудинг с течен шоколад

Пудинг с течен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Намаслете две огнеупорни купички и ги поръсете стените и дъното им с какао, като изтръскате излишното.
2. Начупете на парченца шоколада и маслото и ги сложете в купа над тенджера с малко вряща вода. Разтопете сместа на слаб огън, като я бъркате докато стане гладка.
3. В друга купа разбийте яйцето и жълтъка заедно с пудрата захар, до пухкавост.
4. Добавете на тънка струйка шоколадовата смес към яйчената, като не спирате да разбивате. Накрая пресейте брашното и разбъркайте внимателно.
5. Разпределете сместа в купичките и печете пудингите в предварително загрята фурна на 220 градуса 10 минути.
6. Обърнете всеки пудинг в чиния и гарнирайте с бита сметана.

Продукти

  • 50 г безсолно масло
  • 50 г натурален шоколад
  • 1 яйце
  • 1 жълтък
  • 1.5 ч.л. пудра захар
  • 1 ч.л. брашно
  • масло за намазване
  • какао за поръсване

Свързани рецепти