Пудинг с макарони

Пудинг с макарони

Начин на приготвяне:

1. За пудинга ползвайте твърди маслени бисквити, в състава на които има горчив бадем. Нарежете бисквитите и ги сложете в купа. Залейте ги с ликьора, разбъркайте ги и ги оставете да се накиснат.
2. Накиснете листата желатин в студена вода за 10 минути.
3. Разбийте жълтъците с 2-3 с.л. студено мляко и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Останалото мляко сложете в тенджера да заври. Натрошете бадемовата паста /бадемово тесто/ в млякото и щом сместа заври, го дръпнете от огъня.
4. Изсипете първо малко от топлото мляко към жълтъците и разбъркайте. След това сложете цялата смес с жълтъци в млякото и бъркайте докато крема леко се сгъсти. Добавете и леко изтисканите листа желатин и разбъркайте. Оставете крема да изстине до придобиване на плътност.
5. Разбийте сметаната със захарта до гъстотата на киселото мляко. Смесете с охладения крем, а след това и с прецедените бисквити. Изсипете сместа или в голяма купа за пудинг, или в малки купички, като първо ги изплакнете със студена вода. Охладете пудинга най-малко за 2 часа в хладилник.
6. За да извадите пудинга от формата, накиснете купата в тенджера с гореща вода за кратко. След това обърнете пудинга върху поднос. Украсете с розички от бита сметана със захар и с по една бисквитка върху нея.

Продукти

  • 100 мл бадемов ликьор
  • 200 г маслени бисквити
  • 5 листа желатин
  • 1 шушулка ванилия
  • 500 мл прясно мляко
  • 50 г бадемова паста
  • 3 жълтъка
  • 300 мл течна сметана
  • 75 г захар

За украса:

  • 200 мл течна сметана
  • 2 с.л. захар
  • 5 маслени бисквити

Свързани рецепти