Пудинг с макарони
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За пудинга ползвайте твърди маслени бисквити, в състава на които има горчив бадем. Нарежете бисквитите и ги сложете в купа. Залейте ги с ликьора, разбъркайте ги и ги оставете да се накиснат.
2. Накиснете листата желатин в студена вода за 10 минути.
3. Разбийте жълтъците с 2-3 с.л. студено мляко и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Останалото мляко сложете в тенджера да заври. Натрошете бадемовата паста /бадемово тесто/ в млякото и щом сместа заври, го дръпнете от огъня.
4. Изсипете първо малко от топлото мляко към жълтъците и разбъркайте. След това сложете цялата смес с жълтъци в млякото и бъркайте докато крема леко се сгъсти. Добавете и леко изтисканите листа желатин и разбъркайте. Оставете крема да изстине до придобиване на плътност.
5. Разбийте сметаната със захарта до гъстотата на киселото мляко. Смесете с охладения крем, а след това и с прецедените бисквити. Изсипете сместа или в голяма купа за пудинг, или в малки купички, като първо ги изплакнете със студена вода. Охладете пудинга най-малко за 2 часа в хладилник.
6. За да извадите пудинга от формата, накиснете купата в тенджера с гореща вода за кратко. След това обърнете пудинга върху поднос. Украсете с розички от бита сметана със захар и с по една бисквитка върху нея.
2. Накиснете листата желатин в студена вода за 10 минути.
3. Разбийте жълтъците с 2-3 с.л. студено мляко и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Останалото мляко сложете в тенджера да заври. Натрошете бадемовата паста /бадемово тесто/ в млякото и щом сместа заври, го дръпнете от огъня.
4. Изсипете първо малко от топлото мляко към жълтъците и разбъркайте. След това сложете цялата смес с жълтъци в млякото и бъркайте докато крема леко се сгъсти. Добавете и леко изтисканите листа желатин и разбъркайте. Оставете крема да изстине до придобиване на плътност.
5. Разбийте сметаната със захарта до гъстотата на киселото мляко. Смесете с охладения крем, а след това и с прецедените бисквити. Изсипете сместа или в голяма купа за пудинг, или в малки купички, като първо ги изплакнете със студена вода. Охладете пудинга най-малко за 2 часа в хладилник.
6. За да извадите пудинга от формата, накиснете купата в тенджера с гореща вода за кратко. След това обърнете пудинга върху поднос. Украсете с розички от бита сметана със захар и с по една бисквитка върху нея.
Продукти
- 100 мл бадемов ликьор 200 г маслени бисквити 5 листа желатин 1 шушулка ванилия 500 мл прясно мляко 50 г бадемова паста 3 жълтъка 300 мл течна сметана 75 г захарЗа украса:200 мл течна сметана 2 с.л. захар 5 маслени бисквити
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк