Пудинг с козунак, кафе и канела

Пудинг с козунак, кафе и канела

Начин на приготвяне:

1. Хлябът пула е традиционен финландски сладък хляб с подправки. Може да бъде заместен от козунак без стафиди. Нарежете продълговат козунак на тънки филии и ги подредете в тавичка, като керемидки.
2. Накъсайте маслото на малки парченца и го разпръснете върху козунака.
3. В купа смесете прясното мляко, течната сметана, заквасената сметана, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и жълтъците. Разбъркайте. Добавете стафиди, канела и сварено кафе. Разбъркайте.
4. Залейте козунака със сместа и печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 25 минути.
5. Поръсете топлия пудинг с малко пудра захар. Поднесете триъгълно парче от пудинга, гарнирано с топка сладолед и чаша кафе.

Продукти

  • 1 хляб пула
  • 40 г масло
  • 100 г захар
  • 150 г стафиди
  • 1 шушулка ванилия
  • 3 жълтъка
  • 120 г заквасена сметана
  • 250 мл течна сметана
  • 200 мл прясно мляко
  • щипка канела
  • 150 мл силно кафе еспресо
  • шепа стафиди

Свързани рецепти