Пудинг с чиа и плодове

Пудинг с чиа и плодове

Начин на приготвяне:

1. Накиснете суровите ядки шамфъстък във вода за 1 нощ или най-малко за 6 часа.

2. Прецедете ядките и ги сложете в блендер заедно с меда, листата мента, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, зърната кардамон и солта. Залейте с водата и пасирайте до гладкост. Прецедете сместа през фина цедка.  
3. Сипете 400 мл ядково мляко в купа и добавете семената чиа. Разбъркайте и поставете в хладилник докато чиата поеме течността.
4. Обелете кивито и мангото и ги нарежете на кубчета. Обелете банана и го нарежете на кръгчета. Отделете зърната нар.
5. Разпределете пудинга в две купи. Гарнирайте с различни плодове, бадеми, пчелен прашец и ядливи цветя.

Продукти

За ядковото мляко:

  • 300 г ядки шамфъстък
  • 900 мл вода
  • 50 мл мед
  • 0.5 шушулка ванилия
  • шепа листа мента
  • 5 г кардамон
  • 1 щипка сол

 

  • 100 г семена чиа
  • 400 мл ядково мляко
  • 1 с банан
  • 0.5 манго
  • 1 киви
  • сурови бадеми
  • пчелен прашец
  • сушен касис
  • ядливи цветя
  • 1 нар

Свързани рецепти