Пудинг с чиа и овесени ядки

Пудинг с чиа и овесени ядки

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете малко от бадемовото мляко. Добавете канелата и меда и разбъркайте добре. Добавете останалото бадемово мляко и разбъркайте.

2. Изсипете семената чиа и овесените ядки в купата и покрийте с прозрачно фолио. Оставете настрана за 2ч. и 30 минути, докато семената и ядките не поемат течността.
3. Сипете 2-3 с.л. от пудинга в дълбока чиния. Оформете гнездо по средата на пудинга и в него сипете 1-2 с.л. кисело мляко, както и малко бадемово мляко.
3. Върху пудинга поставете нарязани на едро смокини, ягоди, маракуя, гуава, тамарило. поръсете с малко ленено семе, запечени филирани бадеми и кокосови стърготини. Поръсете и с малко мед по желание.

Продукти

 

  • 0.5 ч.ч. чиа
  • 0.25 ч.ч. фини овесени ядки
  • 1.5 ч.ч. бадемово мляко
  • 1 ч.л. канела
  • 1 с.л. мед
  • 0.25 ч.ч. ленено семе
  • 0.25 ч.ч. запечени филирани бадеми
  • 0.25 ч.ч. запечени кокосови стърготини
  • тропически плодове

Свързани рецепти