Пудинг от горски плодове
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В тиган сипете захарта и водата. Щом сместа заври, добавете почистените и разрязани на половинки ягоди. Гответе 3-4 минути.
2. Добавете боровинките. След 1 минута добавете малините и къпините, както и ваниловия екстракт и канелата. Разбъркайте внимателно и дръпнете от огъня. Пресипете сместа в плитък съд и оставете да изстине.
3. Изрежете кората на хляба и го нарежете на филии с еднаква дебелина.
4. Напръскайте форма за кекс (23 х 12.5 х 7 см) с олио и постелете прозрачно фолио върху дъното и стените ѝ, като оставите свободни краища с дължина 15 см.
5. Подредете на дъното и по стените на формата парчета хляб. Изсипете плодовий пълнеж върху него. Отгоре покрийте отново с хляб. Завийте с прозрачно фолио и притиснете добре. Поставете в хладилник за 1 нощ.
6. Развийте фолиото отгоре на формата и поставете правоъгълна чиния върху нея. Обърнете и извадете пудинга в чинията. Украсете с пресни горски плодове и листа мента. Сервирайте с ванилов сладолед.
Продукти
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. вода
- 200 г ягоди
- 250 г боровинки
- 250 г малини
- 125 г къпини
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 1 ч.л. канела
- 10 филии бял хляб за тост
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско