1. В тиган сипете захарта и водата. Щом сместа заври, добавете почистените и разрязани на половинки ягоди. Гответе 3-4 минути.

2. Добавете боровинките. След 1 минута добавете малините и къпините, както и ваниловия екстракт и канелата. Разбъркайте внимателно и дръпнете от огъня. Пресипете сместа в плитък съд и оставете да изстине.

3. Изрежете кората на хляба и го нарежете на филии с еднаква дебелина.

4. Напръскайте форма за кекс (23 х 12.5 х 7 см) с олио и постелете прозрачно фолио върху дъното и стените ѝ, като оставите свободни краища с дължина 15 см.

5. Подредете на дъното и по стените на формата парчета хляб. Изсипете плодовий пълнеж върху него. Отгоре покрийте отново с хляб. Завийте с прозрачно фолио и притиснете добре. Поставете в хладилник за 1 нощ.

6. Развийте фолиото отгоре на формата и поставете правоъгълна чиния върху нея. Обърнете и извадете пудинга в чинията. Украсете с пресни горски плодове и листа мента. Сервирайте с ванилов сладолед.

Продукти

  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. вода
  • 200 г ягоди
  • 250 г боровинки
  • 250 г малини
  • 125 г къпини
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ч.л. канела
  • 10 филии бял хляб за тост

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички