Начин на приготвяне:

1. Сварете сироп от 500 г захар и малко вода, около 100-200 мл. Добавете канелената пръчка, обелената кора на лимона и нарязаната на много тънки парчета сланина. Разбъркайте докато захарта се разтопи.
2. В друг съд сипете 150 г захар и съвсем малко вода и бъркайте до получаването на карамел.
3. В купа разбийте жълтъците с портвайна. Малко по малко добавете захарния сироп, като бъркате енергично.
4. Намаслете добре дълбока форма за пудинг с дупка. Изсипете карамела на дъното и, а върху него изсипете сместа за пудинга. Захлупете формата и я поставете в малко по-голяма дълбока, метална купа. Налейте гореща вода в купата, до половината на формата за пудинг и печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 1 час.
5. Извадете формата от купата, отстранете капака и и обърнете внимателно пудинга върху чиния. Сервирайте на малки триъгълни парчета.

Продукти

  • 650 г захар
  • 60 г сланина
  • 13 жълтъка
  • вода
  • 1 к.ч. портвайн
  • 1 лимон
  • кора
  • 1 пръчка канела

Свързани рецепти