Начин на приготвяне:

1. Намаслете 6 стъклени чаши или по-високи купички и ги подредете в дълбока тава, на дъното на която е постлана кухненска кърпа.

2. В голяма купа разбийте мекото масло със захарта до гладка и пухкава консистенция с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко до пълното му абсорбиране. Добавете брашното и разбийте до хомогенност. Накрая добавете фино настърганата портокалова кора и стафидите.

3. В купа сложете измитите малини и почистени ягоди, разрязани на четвъртинки. Добавете захарта и ваниловата паста. Разбъркайте.

4. Разпределете плодовата смес в чашите или купичките. Върху тях сложете по равно количество и от сместа за пудинг, като оставяте 1 пръст свободно пространство.

5. Подредете чашите в тавата и налейте гореща вода до нивото на сместа за пудинг. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна 1 час.

6. Сервирайте топлите пудинги на пара с малини, гарнирани с топка ванилов сладолед.

Продукти

 За конфитюра:

  • 200 г ягоди
  • 150 г малини
  • 1/2 ч.л. ванилова паста
  • 25 г захар

 

За пудинга:

  • 150 г безсолно масло
  • 150 г захар
  • 2 портокала, настъргана кора
  • щипка морска сол              
  • 3 яйца
  • 150 г брашно с набухвател
  • 45 г тъмни стафиди

 

За сервиране:

  • ванилов сладолед

Свързани рецепти