Пудинг "Чиполата"
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Накиснете стафидите в 1/3 част от рома. Нарежете сладките, кекса и шоколада на кубчета. Смесете всички продукти за пълнежа.
2. Разбийте жълтъците със захарта. Добавете малко студено мляко и разбъркайте. Останалото мляко сложете в тенджера заедно с остърганата вътрешност на шушулката, може да пуснете и самата шушулка за аромат, като след това я извадите.
3. Щом млякото заври, дръпнете съда от котлона. Добавете малко горещо мляко към разбитите жълтъци. След това върнете млякото на котлона и добавете сместа с жълтъци. Бъркайте постоянно докато сместа се посгъсти, но внимавайте млякото да не заври.
4. Разтопете желатина на водна баня. Добавете го поизстинал към сваления вече от котлона крем и разбъркайте. За да изстине по-бързо крема, може да го сложите над купа с вода и лед и да бъркате леко.
5. Разбийте сметаната, но не до пяна. Прибавете първо малка част от крема към нея, разбъркайте и след това я добавете цялата към крема. Добавете рома и нарязаните бисквити, шоколад и кекс. Изцедете хубаво стафидите и добавете и тях.
6. Пресипете сместа за пудинг с помощта на черпак във форма за пудинг и го оставете поне за 2 часа в хладилник.
7. За да извадите пудинга от формата, потопете леко формата в тенджера с вряла вода и след това го обърнете. Украсете с розички от сметана и нарязани плодове.
2. Разбийте жълтъците със захарта. Добавете малко студено мляко и разбъркайте. Останалото мляко сложете в тенджера заедно с остърганата вътрешност на шушулката, може да пуснете и самата шушулка за аромат, като след това я извадите.
3. Щом млякото заври, дръпнете съда от котлона. Добавете малко горещо мляко към разбитите жълтъци. След това върнете млякото на котлона и добавете сместа с жълтъци. Бъркайте постоянно докато сместа се посгъсти, но внимавайте млякото да не заври.
4. Разтопете желатина на водна баня. Добавете го поизстинал към сваления вече от котлона крем и разбъркайте. За да изстине по-бързо крема, може да го сложите над купа с вода и лед и да бъркате леко.
5. Разбийте сметаната, но не до пяна. Прибавете първо малка част от крема към нея, разбъркайте и след това я добавете цялата към крема. Добавете рома и нарязаните бисквити, шоколад и кекс. Изцедете хубаво стафидите и добавете и тях.
6. Пресипете сместа за пудинг с помощта на черпак във форма за пудинг и го оставете поне за 2 часа в хладилник.
7. За да извадите пудинга от формата, потопете леко формата в тенджера с вряла вода и след това го обърнете. Украсете с розички от сметана и нарязани плодове.
Продукти
- 1 л прясно мляко 6 жълтъка 200 г захар 1 шушулка ванилия 24 г желатин 500 мл течна сметана 100 г стафиди 50 г шоколад 100 г бадемови сладки или ореховки 100 г кекс 100 г захаросани лимонови корички 200 мл ромЗа украса: бита сладкарска сметана сезонни плодове
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско