Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пудинг "Чиполата"

категория 0/5
1. Накиснете стафидите в 1/3 част от рома. Нарежете сладките, кекса и шоколада на кубчета. Смесете всички продукти за пълнежа.
2. Разбийте жълтъците със захарта. Добавете малко студено мляко и разбъркайте. Останалото мляко сложете в тенджера заедно с остърганата вътрешност на шушулката, може да пуснете и самата шушулка за аромат, като след това я извадите.
3. Щом млякото заври, дръпнете съда от котлона. Добавете малко горещо мляко към разбитите жълтъци. След това върнете млякото на котлона и добавете сместа с жълтъци. Бъркайте постоянно докато сместа се посгъсти, но внимавайте млякото да не заври.
4. Разтопете желатина на водна баня. Добавете го поизстинал към сваления вече от котлона крем и разбъркайте. За да изстине по-бързо крема, може да го сложите над купа с вода и лед и да бъркате леко.
5. Разбийте сметаната, но не до пяна. Прибавете първо малка част от крема към нея, разбъркайте и след това я добавете цялата към крема. Добавете рома и нарязаните бисквити, шоколад и кекс. Изцедете хубаво стафидите и добавете и тях.
6. Пресипете сместа за пудинг с помощта на черпак във форма за пудинг и го оставете поне за 2 часа в хладилник.
7. За да извадите пудинга от формата, потопете леко формата в тенджера с вряла вода и след това го обърнете. Украсете с розички от сметана и нарязани плодове.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен