Пъстърва със смокини и лапад
1. Обелете скилидките чесън. Нарежете пресните смокини на резени. Отделете листата салвия.
2. Напълнете почистените и измитите пъстърви с чесън, смокини и салвия. Промушете дървени шишчета или клечки, за да не изпадне пълнежа. Овкусете със сол и черен пипер рибите и ги оставете в хладилник да си починат 10-15 минути. Изпържете пъстървите в грил-тиган със съвсем малко олио. Пържете рибата по 4-5 минути от всяка страна.
3. Нарежете обелените картофи на четвъртинки и ги сварете. Към края на варенето на картофите добавете измития лапад при картофите за 1 минута. Прецедете зеленчуците, като оставите малко от водата, в която са се варили и ги намачкайте. /Хубаво е лападът да е повече от картофите./ Овкусете пюрето със сол и черен пипер.
4. В тиган загрейте малко олио и сложете смокиня, нарязана кръгчета да се пържи. Поръсете със сол и нарязани листа салвия и магданоз. Изпържете кръгчетата смокиня и от двете страни.
5. Сервирайте по една пълнена пъстърва на човек, гарнирана с пюре от лапад и картофи и поръсена с парченца пържена смокиня.

Продукти

  • 500 г картофи 4 стръка магданоз 3 стръка салвия 3 смокини 4 скилидки чесън 2 пъстърви 2 връзки лапад слънчогледово олио сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички