Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пъстърва със смокини и лапад

категория 0/5
1. Обелете скилидките чесън. Нарежете пресните смокини на резени. Отделете листата салвия.
2. Напълнете почистените и измитите пъстърви с чесън, смокини и салвия. Промушете дървени шишчета или клечки, за да не изпадне пълнежа. Овкусете със сол и черен пипер рибите и ги оставете в хладилник да си починат 10-15 минути. Изпържете пъстървите в грил-тиган със съвсем малко олио. Пържете рибата по 4-5 минути от всяка страна.
3. Нарежете обелените картофи на четвъртинки и ги сварете. Към края на варенето на картофите добавете измития лапад при картофите за 1 минута. Прецедете зеленчуците, като оставите малко от водата, в която са се варили и ги намачкайте. /Хубаво е лападът да е повече от картофите./ Овкусете пюрето със сол и черен пипер.
4. В тиган загрейте малко олио и сложете смокиня, нарязана кръгчета да се пържи. Поръсете със сол и нарязани листа салвия и магданоз. Изпържете кръгчетата смокиня и от двете страни.
5. Сервирайте по една пълнена пъстърва на човек, гарнирана с пюре от лапад и картофи и поръсена с парченца пържена смокиня.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович