Пържено брюкселско зеле с оризови бисквити
Сварете брюкселското зеле - ако е разрязано на половинки за 5 минути, ако е цяло - за 8 минути.
Задушете в тиган с малко мазнина ситно нарязания лук и гъбите. /Гъбите попиват мазнината, затова тя трябва да е малко. А когато се посолят, пускат от сока си и така ще се задушат добре./ Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
За оризовите бисквити сварете бял ориз в повече вода за 8 минути. Изцедете водата и оставете ориза захлупен 15 минути.
В купа разбийте яйцата, добавете накълцания на ситно магданоз, ориза и брашното. Овкусете със сол и пипер. Сместа трябва да стане лепкава. Оформете топчета с ръце, слагайте ги в тиган с малко мазнина и ги притискайте отгоре, за да станат плоски. Изпържете бисквитите от двете страни за по няколко минути.
Може да гарнирате ястието с портокалова салата с мента. Портокалите се филитират и се добавя прясна мента.

Продукти

  • 500 г брюкселско зеле 250 г гъби печурки 1 глава лук 200 г ориз 5 стръка магданоз 2 яйца 1 с.л. брашно сол и черен пипер на вкус индийско орехче олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички