Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пържено брюкселско зеле с оризови бисквити

категория 0/5
Сварете брюкселското зеле - ако е разрязано на половинки за 5 минути, ако е цяло - за 8 минути.
Задушете в тиган с малко мазнина ситно нарязания лук и гъбите. /Гъбите попиват мазнината, затова тя трябва да е малко. А когато се посолят, пускат от сока си и така ще се задушат добре./ Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
За оризовите бисквити сварете бял ориз в повече вода за 8 минути. Изцедете водата и оставете ориза захлупен 15 минути.
В купа разбийте яйцата, добавете накълцания на ситно магданоз, ориза и брашното. Овкусете със сол и пипер. Сместа трябва да стане лепкава. Оформете топчета с ръце, слагайте ги в тиган с малко мазнина и ги притискайте отгоре, за да станат плоски. Изпържете бисквитите от двете страни за по няколко минути.
Може да гарнирате ястието с портокалова салата с мента. Портокалите се филитират и се добавя прясна мента.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен