Провансалски шишчета със салата от авокадо
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Варете картофите цели и белени малко по-малко от необходимото време, за да останат цели. Сложете ги в тавичка и ги поръсете с 1 с.л. от сухите провансалски подправки и зехтин. Разбъркайте ги и ги печете 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
2. Нарежете бекона и свинското филе на парчета. Сложете месото в купа. Обелете и нарежете чесъна на ситно, чушките, тиквичката и лука нарежете на по-едри парчета. Сложете зеленчуците при месото и овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин. Разбъркайте добре и оставете сместа да постои 5 минути.
3. Нанижете месото, бекона и зеленчуците на дървени шишчета, предварително накиснати в студена вода. В двата края на шишчетата поставете парченца чушка или тиквичка.
4. Загрейте добре грил-тиган и изпечете шишчетата в него, като ги обръщате от двете страни, за около 8 минути.
5. За салатата нарежете доматите на кубчета. Обелете авокадото и го нарежете на кубчета. Лукът нарежете на ситно. В купа разбъркайте оцета и зехтина, овкусете със сол и черен пипер и добавете зеленчуците. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте печени картофи, шишчета и салата.
2. Нарежете бекона и свинското филе на парчета. Сложете месото в купа. Обелете и нарежете чесъна на ситно, чушките, тиквичката и лука нарежете на по-едри парчета. Сложете зеленчуците при месото и овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин. Разбъркайте добре и оставете сместа да постои 5 минути.
3. Нанижете месото, бекона и зеленчуците на дървени шишчета, предварително накиснати в студена вода. В двата края на шишчетата поставете парченца чушка или тиквичка.
4. Загрейте добре грил-тиган и изпечете шишчетата в него, като ги обръщате от двете страни, за около 8 минути.
5. За салатата нарежете доматите на кубчета. Обелете авокадото и го нарежете на кубчета. Лукът нарежете на ситно. В купа разбъркайте оцета и зехтина, овкусете със сол и черен пипер и добавете зеленчуците. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте печени картофи, шишчета и салата.
Продукти
- За шишчетата:700 г сварени картофи 2 с.л. сухи провансалски подправки /мащерка риган розмарин босилек/ зехтин 2 скилидки чесън 150 г суров бекон 250 г свинско филе 1 тиквичка 1 глава червен лук 1 червена чушкаЗа салатата:2 с.л. бял винен оцет 1 с.л. зехтин 2 авокадо 4 домата 1 връзка пресен лук сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери