Провансалски шишчета със салата от авокадо

Провансалски шишчета със салата от авокадо

Начин на приготвяне:

1. Варете картофите цели и белени малко по-малко от необходимото време, за да останат цели. Сложете ги в тавичка и ги поръсете с 1 с.л. от сухите провансалски подправки и зехтин. Разбъркайте ги и ги печете 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
2. Нарежете бекона и свинското филе на парчета. Сложете месото в купа. Обелете и нарежете чесъна на ситно, чушките, тиквичката и лука нарежете на по-едри парчета. Сложете зеленчуците при месото и овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин. Разбъркайте добре и оставете сместа да постои 5 минути.
3. Нанижете месото, бекона и зеленчуците на дървени шишчета, предварително накиснати в студена вода. В двата края на шишчетата поставете парченца чушка или тиквичка.
4. Загрейте добре грил-тиган и изпечете шишчетата в него, като ги обръщате от двете страни, за около 8 минути.
5. За салатата нарежете доматите на кубчета. Обелете авокадото и го нарежете на кубчета. Лукът нарежете на ситно. В купа разбъркайте оцета и зехтина, овкусете със сол и черен пипер и добавете зеленчуците. Разбъркайте добре.
6. Сервирайте печени картофи, шишчета и салата.

Продукти

За шишчетата:

  • 700 г сварени картофи
  • 2 с.л. сухи провансалски подправки /мащерка
  • риган
  • розмарин
  • босилек/
  • зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 150 г суров бекон
  • 250 г свинско филе
  • 1 тиквичка
  • 1 глава червен лук
  • 1 червена чушка

За салатата:

  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 авокадо
  • 4 домата
  • 1 връзка пресен лук
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти