Провансалски пълнени домати
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина и маслото. Овкусете със сол и пипер. Когато лукът омекне, добавете и ситно нарязаните зелени подправки. След това и кубчетата хляб. Щом хлябът попие мазнината, сместа е готова.
2. Разрежете доматите на половинки. На всяка половинка отрежете съвсем тънко долната част, за да стои изправени. Не махайте нищо от вътрешността на домата, а направо сложете от сместа. Запечете доматите във фурна, загрята на 220 градуса за около десетина минути.
3. Ако искате може да съчетаете пълнените домати с печени пилешки бутчета. Сложете бутчетата в тавичка и ги поръсете с кажунска подправка. Сипете и малко зехтин и с ръце хубаво ги намажете със сместа. Изпечете ги за около 40 минути на 220 градуса.
2. Разрежете доматите на половинки. На всяка половинка отрежете съвсем тънко долната част, за да стои изправени. Не махайте нищо от вътрешността на домата, а направо сложете от сместа. Запечете доматите във фурна, загрята на 220 градуса за около десетина минути.
3. Ако искате може да съчетаете пълнените домати с печени пилешки бутчета. Сложете бутчетата в тавичка и ги поръсете с кажунска подправка. Сипете и малко зехтин и с ръце хубаво ги намажете със сместа. Изпечете ги за около 40 минути на 220 градуса.
Продукти
- 6 домата 1 глава лук 2 скилидки чесън 1 връзка магданоз 2 стръка мащерка 1 стрък розмарин 2 филии бял хляб 1 с.л. масло 8 пилешки кълки 1 с.л. кажунска подправка сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне