Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Провансалски пълнени домати

категория 0/5
1. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина и маслото. Овкусете със сол и пипер. Когато лукът омекне, добавете и ситно нарязаните зелени подправки. След това и кубчетата хляб. Щом хлябът попие мазнината, сместа е готова.
2. Разрежете доматите на половинки. На всяка половинка отрежете съвсем тънко долната част, за да стои изправени. Не махайте нищо от вътрешността на домата, а направо сложете от сместа. Запечете доматите във фурна, загрята на 220 градуса за около десетина минути.
3. Ако искате може да съчетаете пълнените домати с печени пилешки бутчета. Сложете бутчетата в тавичка и ги поръсете с кажунска подправка. Сипете и малко зехтин и с ръце хубаво ги намажете със сместа. Изпечете ги за около 40 минути на 220 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен