Провансалски пълнени домати
1. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина и маслото. Овкусете със сол и пипер. Когато лукът омекне, добавете и ситно нарязаните зелени подправки. След това и кубчетата хляб. Щом хлябът попие мазнината, сместа е готова.
2. Разрежете доматите на половинки. На всяка половинка отрежете съвсем тънко долната част, за да стои изправени. Не махайте нищо от вътрешността на домата, а направо сложете от сместа. Запечете доматите във фурна, загрята на 220 градуса за около десетина минути.
3. Ако искате може да съчетаете пълнените домати с печени пилешки бутчета. Сложете бутчетата в тавичка и ги поръсете с кажунска подправка. Сипете и малко зехтин и с ръце хубаво ги намажете със сместа. Изпечете ги за около 40 минути на 220 градуса.

Продукти

  • 6 домата 1 глава лук 2 скилидки чесън 1 връзка магданоз 2 стръка мащерка 1 стрък розмарин 2 филии бял хляб 1 с.л. масло 8 пилешки кълки 1 с.л. кажунска подправка сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички