Пролетни рулца

Пролетни рулца

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете каймата с настъргания джинджифил, обелените и натрошени кестени, сусамовото олио, соевия сос, настърганата лимонова кора, накълцания кориандър и нарязания на колелца зелен лук. Разбъркайте хубаво с ръце.
2. Използвайте половин кора за едно рулце. Сложете около 1 с.л. от плънката в парчето кора и го завийте като пакетче - първо подгънете краищата навътре, след това завийте на рулце.
3. Загрейте малко зехтин в тиган и запържете рулцата от двете страни за кратко, докато придобият златист цвят.
4. Подредете рулцата в тавичка и ги изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Поднесете пролетните рулца с пикантна кайсиева глазура.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 600 г свинска кайма
  • 2 ч.л. настърган джинджифил
  • 3 с.л. печени или варени кестени
  • 2 ч.л. сусамово олио
  • 2 с.л. соев сос
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • 2 стръка зелен лук
  • 1 шепа кориандър
  • 1 пакет точени кори
  • зехтин

Свързани рецепти