Начин на приготвяне:

1. В купа смесете каймата със ситно нарязания лук, магданоза, горчицата, настърганата моцарела и прясно смлените хлебни трохи.  Добавете нарязания на ситно див лук, настърганата скилидка чесън, както и половината от разбитото яйце. Овкусете със сол и черен пипер и омесете много добре каймата.

2. Поставете корите една върху друга и ги разрежете на 4 еднакви правоъгълници. В долния край на всеки правоъгълник поставете руло от плънката. Намажете с разбито яйце краищата на кората и завийте като пакетче - от двете страни и отдолу. Наажете отново с малко яйце и навийте на стегнато рулце.

3. Загрейте 2-3 пръста олио в дълбок тиган. Пуснете рулцата в загрятото олио и пържете 4-5 минути. Извадете ги върху кухненска хартия.

4. За соса в купичка смесете майонезата, доматения сос и лютия сос. Разбъркайте добре.

5. Поднесете пролетните чийзбургер рула върху листа зелена салата и купичка с майонезен сос.

 

Продукти

1 ч.л. зехтин

150 г смляно телешко месо

2 с.л. нарязан на ситно червен лук

1 с.л. нарязан на ситно магданоз

1 с.л. дижонска горчица

3-4 с.л. настъргана моцарела

3 с.л. хлебни трохи

3 стръка нарязан на ситно див лук

1 скилидка чесън

сол и черен пипер

1 яйце

4 бр. точени кори

листа зелена салата

олио за пържене

 

За соса:

2 с.л. майонеза

1 с.л. доматен сос

1 с.л. сос "Срирача"

Свързани рецепти