Пролетен картофен пай с козе сирене

1. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки.  Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода да поврат 5 минути. 

2. Нарежете тиквичката на тънки кръгчета, а чушките на лентички. Бланширайте ги последователно в тенджера с малко подсолена вода, която е завряла. След  1-2 минути бланширане изцедете зеленчуците и ги полейте със студена вода.

3. Разтворете царевичното брашно с малко студена вода или сметана в купа. Добавете сметаната и яйцата. Разбийте.

4. В купа смесете бланшираните чушки и тиквички. Добавете нарязания на ситно чесън, колелца пресен лук и полумесеци червен лук. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сместа от сметана и яйца и полусварените картофи. Разбъркайте хубаво.

5. Прехвърлете сместа в тавичка. Отгоре поръсете начупено козе сирене. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна докато хване коричка.

6. В купа сипете балсамовия оцет, поръсете сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете зехтина и разбъркайте. Накъсайте зелената салата, а чери доматчетата срежете на половинки. Разбъркайте хубаво.

Продукти

  • 1 кг картофи 1 червена чушка 1 зелена чушка 1 тиквичка 1 глава червен лук 1 скилидка чесън 1 връзка зелен лук 5 яйца 300 мл течна сметана 250 г меко козе сирене 1 с.л. царевично брашно сол и черен пиперЗа салатата:1 зелена салата 250 г чери домати 1 с.л. балсамов оцет 1 с.л. зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички