Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода да поврат 5 минути.
2. Нарежете тиквичката на тънки кръгчета, а чушките на лентички. Бланширайте ги последователно в тенджера с малко подсолена вода, която е завряла. След 1-2 минути бланширане изцедете зеленчуците и ги полейте със студена вода.
3. Разтворете царевичното брашно с малко студена вода или сметана в купа. Добавете сметаната и яйцата. Разбийте.
4. В купа смесете бланшираните чушки и тиквички. Добавете нарязания на ситно чесън, колелца пресен лук и полумесеци червен лук. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сместа от сметана и яйца и полусварените картофи. Разбъркайте хубаво.5. Прехвърлете сместа в тавичка. Отгоре поръсете начупено козе сирене. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна докато хване коричка.
6. В купа сипете балсамовия оцет, поръсете сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете зехтина и разбъркайте. Накъсайте зелената салата, а чери доматчетата срежете на половинки. Разбъркайте хубаво.
Продукти
- 1 кг картофи
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 тиквичка
- 1 глава червен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 връзка зелен лук
- 5 яйца
- 300 мл течна сметана
- 250 г меко козе сирене
- 1 с.л. царевично брашно
- сол и черен пипер
За салатата:
- 1 зелена салата
- 250 г чери домати
- 1 с.л. балсамов оцет
- 1 с.л. зехтин
- сол и черен пипер