Пролетен картофен пай с козе сирене

Пролетен картофен пай с козе сирене

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки.  Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода да поврат 5 минути. 

2. Нарежете тиквичката на тънки кръгчета, а чушките на лентички. Бланширайте ги последователно в тенджера с малко подсолена вода, която е завряла. След  1-2 минути бланширане изцедете зеленчуците и ги полейте със студена вода.

3. Разтворете царевичното брашно с малко студена вода или сметана в купа. Добавете сметаната и яйцата. Разбийте.

4. В купа смесете бланшираните чушки и тиквички. Добавете нарязания на ситно чесън, колелца пресен лук и полумесеци червен лук. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сместа от сметана и яйца и полусварените картофи. Разбъркайте хубаво.

5. Прехвърлете сместа в тавичка. Отгоре поръсете начупено козе сирене. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна докато хване коричка.

6. В купа сипете балсамовия оцет, поръсете сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете зехтина и разбъркайте. Накъсайте зелената салата, а чери доматчетата срежете на половинки. Разбъркайте хубаво.

Продукти

  • 1 кг картофи
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 тиквичка
  • 1 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка зелен лук
  • 5 яйца
  • 300 мл течна сметана
  • 250 г меко козе сирене
  • 1 с.л. царевично брашно
  • сол и черен пипер

За салатата:

  • 1 зелена салата
  • 250 г чери домати
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти