Пролетен картофен пай с козе сирене
Рецепта от: Еверт те Пас

1. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода да поврат 5 минути.
2. Нарежете тиквичката на тънки кръгчета, а чушките на лентички. Бланширайте ги последователно в тенджера с малко подсолена вода, която е завряла. След 1-2 минути бланширане изцедете зеленчуците и ги полейте със студена вода.
3. Разтворете царевичното брашно с малко студена вода или сметана в купа. Добавете сметаната и яйцата. Разбийте.
4. В купа смесете бланшираните чушки и тиквички. Добавете нарязания на ситно чесън, колелца пресен лук и полумесеци червен лук. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сместа от сметана и яйца и полусварените картофи. Разбъркайте хубаво.5. Прехвърлете сместа в тавичка. Отгоре поръсете начупено козе сирене. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна докато хване коричка.
6. В купа сипете балсамовия оцет, поръсете сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете зехтина и разбъркайте. Накъсайте зелената салата, а чери доматчетата срежете на половинки. Разбъркайте хубаво.
Продукти
- 1 кг картофи 1 червена чушка 1 зелена чушка 1 тиквичка 1 глава червен лук 1 скилидка чесън 1 връзка зелен лук 5 яйца 300 мл течна сметана 250 г меко козе сирене 1 с.л. царевично брашно сол и черен пиперЗа салатата:1 зелена салата 250 г чери домати 1 с.л. балсамов оцет 1 с.л. зехтин сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото