Прясна печена риба
1. Почистете рибата от вътрешности и направете диагонални разрези в кожата на рибата, от двете страни.
2. В блендер смелете маринования лимон, кориандъра, чесъна и прясната или сухата люта чушка. Овкусете със сол и черен пипер, лимонов сок и зехтин.
3. Напълнете разрезите на рибата с получената смес. Печете рибата на скара, по 7-8 минути от всяка страна или във фурната на 180 градуса 20 минути.
4. Поднесете печената риба с кръгчета лимони.

Продукти

  • 1 прясна риба - платика лаврак тилапия 1 с.л. нарязани мариновани лимони 1 с.л. пресен розмарин 0.25 връзка магданоз 2 скилидки чесън 0.5 люта чушка сол и черен пипер зехтин лимонов сок

Начин на приготвяне: