Прясна печена риба

Прясна печена риба

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата от вътрешности и направете диагонални разрези в кожата на рибата, от двете страни.
2. В блендер смелете маринования лимон, кориандъра, чесъна и прясната или сухата люта чушка. Овкусете със сол и черен пипер, лимонов сок и зехтин.
3. Напълнете разрезите на рибата с получената смес. Печете рибата на скара, по 7-8 минути от всяка страна или във фурната на 180 градуса 20 минути.
4. Поднесете печената риба с кръгчета лимони.

Продукти

  • 1 прясна риба - платика
  • лаврак
  • тилапия
  • 1 с.л. нарязани мариновани лимони
  • 1 с.л. пресен розмарин
  • 0.25 връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 0.5 люта чушка
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • лимонов сок