Прясна пастърма
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Нарежете телешкото филе /предварително почистено от ципи и мазнини/ на парчета и ги сложете в блендер или кухненски робот. Овкусете с подправка чимен и сол и пасирайте.
2. Разстелете лист стреч фолио върху плота и поставете сместа в единия му край. Оформете сместа на руло и я завийте във фолиото. Завийте краищата добре, като на бонбон. Увийте рулото в още един лист фолио и го стегнете. Поставете го във фризер да се стегне.
3. Разтопете малко масло в тиган. нарежете рулото на филийки. Всяка филийка оваляйте от двете страни в нарязан на ситно магданоз. Отстранете фолиото от филийките и ги изпържете от двете страни, до златисто.
2. Разстелете лист стреч фолио върху плота и поставете сместа в единия му край. Оформете сместа на руло и я завийте във фолиото. Завийте краищата добре, като на бонбон. Увийте рулото в още един лист фолио и го стегнете. Поставете го във фризер да се стегне.
3. Разтопете малко масло в тиган. нарежете рулото на филийки. Всяка филийка оваляйте от двете страни в нарязан на ситно магданоз. Отстранете фолиото от филийките и ги изпържете от двете страни, до златисто.
Продукти
- 200 г телешко филе 1 с.л. чимен 2 щипки сол масло 1 ч.ч. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус