Пресни фетучини с биск от раци
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. За биска нарежете на ситно лука, моркова и целината. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете зеленчуците до омекване заедно с дафиновия лист и семената фенел. Добавете доматеното пюре и разбъркайте за 20-30 секунди. След това добавете начупения на парчета от по 8 см приблизително пресен рак. Гответе докато цвета му се промени на оранжев.
2. Налейте бялото вино и изчакайте половината да се изпари. След това добавете водата, поставете капак и варете на слаб огън 20 минути. Прецедете биска в други тиган и го оставете да се редуцира.
3. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
4. Към редуцирания биск добавете заквасената сметана и разбъркайте до хомогенност. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете суровото рачешко месо и разбъркайте за не повече от минута. Добавете сварената паста с 1-2 с.л. от водата от варенето ѝ. Разбъркайте и изключете котлона. Изтискайте лимоновия сок и добавете 2/3 от нарязания на ситно магданоз.
5. Сервирайте прясната паста, поръсена с още магданоз и нарязана на тънки кръгчета люта чушка по желание.
Продукти
- 375 г пресни фетучини
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 стрък селъри
- 1/4 ч.л. семена от фенел
- 1 дафинови лист
- 1 пресен син рак
- 1 ч.л. концентрирано доматено пюре
- 1/2 ч.ч. бяло вино
- 1 1/2 ч.ч. вода
- 2 с.л. заквасена сметана
- 100 г сурово месо от рак
- 1/4 лимон
- 1 дълга червена люта чушка
- зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол