1. За биска нарежете на ситно лука, моркова и целината. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете зеленчуците до омекване заедно с дафиновия лист и семената фенел. Добавете доматеното пюре и разбъркайте за 20-30 секунди. След това добавете начупения на парчета от по 8 см приблизително пресен рак. Гответе докато цвета му се промени на оранжев.

2. Налейте бялото вино и изчакайте половината да се изпари. След това добавете водата, поставете капак и варете на слаб огън 20 минути. Прецедете биска в други тиган и го оставете да се редуцира.

3. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.

4. Към редуцирания биск добавете заквасената сметана и разбъркайте до хомогенност. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете суровото рачешко месо и разбъркайте за не повече от минута. Добавете сварената паста с 1-2 с.л. от водата от варенето ѝ. Разбъркайте и изключете котлона. Изтискайте лимоновия сок и добавете 2/3 от нарязания на ситно магданоз.

5. Сервирайте прясната паста, поръсена с още магданоз и нарязана на тънки кръгчета люта чушка по желание.

Продукти

  • 375 г пресни фетучини
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 стрък селъри
  • 1/4 ч.л. семена от фенел
  • 1 дафинови лист
  • 1 пресен син рак
  • 1 ч.л. концентрирано доматено пюре
  • 1/2 ч.ч. бяло вино
  • 1 1/2 ч.ч. вода
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 100 г сурово месо от рак
  • 1/4 лимон
  • 1 дълга червена люта чушка
  • зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички