Предястие по словенски
Рецепта от: Примож Долничар

1. В купичка чукнете яйцето. Добавете накъсаните листа салвия и мента. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете и белени конопени семена.
2. Загрейте 1 с.л. зехтин в малък тиган и изсипете яйчената смес на един слой в него. Щом омлетът се изпържи от долната страна, го обърнете като палачинка и изпържете и от другата страна.
3. Нарежете двата вида боджола /вид сушен колбас от типа на пастърмата/ на тънки резени. Кашкавалът нарежете на лентички.
4. Върху дървена дъска направете легло от добре измитите и подсушени листа спанак. Върху него подредете резените боджола и кози кашкавал.
5. Нарежете омлета на широки ленти. Оформете всяка лента на пакетче и ги поставете в другата част на дървената дъска. Поръсете омлета с орехов тахан.
3. Нарежете двата вида боджола /вид сушен колбас от типа на пастърмата/ на тънки резени. Кашкавалът нарежете на лентички.
4. Върху дървена дъска направете легло от добре измитите и подсушени листа спанак. Върху него подредете резените боджола и кози кашкавал.
5. Нарежете омлета на широки ленти. Оформете всяка лента на пакетче и ги поставете в другата част на дървената дъска. Поръсете омлета с орехов тахан.
Продукти
- 1 яйце 1 листо салвия 3 листа мента щипка сол 1 ч.л. конопено семе зехтин 50 г козя боджола 50 г магарешка боджола 50 г кози кашкавал шепа бейби спанак 1 с.л. орехов тахан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Примож Долничар
Компот от круши
Рецепти Рецепти Примож Долничар
Пай с круши
Рецепти Примож Долничар
Пилешки рула с прошуто и сирене
Рецепти Примож Долничар
Подварак
Рецепти Примож Долничар
Равиоли с коприва и сос от див чесън
Рецепти Примож Долничар
Задушено заешко с ньоки
Рецепти Примож Долничар
Сол с подправки
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори