Предястие по словенски
1. В купичка чукнете яйцето. Добавете накъсаните листа салвия и мента. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете и белени конопени семена.
2. Загрейте 1 с.л. зехтин в малък тиган и изсипете яйчената смес на един слой в него. Щом омлетът се изпържи от долната страна, го обърнете като палачинка и изпържете и от другата страна.
3. Нарежете двата вида боджола /вид сушен колбас от типа на пастърмата/ на тънки резени. Кашкавалът нарежете на лентички.
4. Върху дървена дъска направете легло от добре измитите и подсушени листа спанак. Върху него подредете резените боджола и кози кашкавал.
5. Нарежете омлета на широки ленти. Оформете всяка лента на пакетче и ги поставете в другата част на дървената дъска. Поръсете омлета с орехов тахан.

Продукти

  • 1 яйце 1 листо салвия 3 листа мента щипка сол 1 ч.л. конопено семе зехтин 50 г козя боджола 50 г магарешка боджола 50 г кози кашкавал шепа бейби спанак 1 с.л. орехов тахан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички